a.s.r. bank

a.s.r. bank

ASR Bank N.V. (hierna a.s.r. bank) is sinds 29 december 2009 onderdeel van ASR Nederland N.V. (hierna a.s.r.). a.s.r. bank is een 100% dochtermaatschappij van a.s.r. en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Aanscherping strategie

In 2018 heeft a.s.r. haar strategie aangescherpt waarbij zij zich meer zal richten op haar belangrijkste kernactiviteit verzekeren. Met dit besluit is a.s.r. bank niet langer aangemerkt als kernactiviteit. De activiteiten van a.s.r. bank worden gecontroleerd afgebouwd. 

Achmea en a.s.r. hebben op 21 maart 2019 bekendgemaakt dat zij zijn overeengekomen dat Achmea Bank een deel van de bancaire activiteiten van a.s.r. bank overneemt. Deze activiteiten bestaan uit een spaarportefeuille met circa 125.000 klanten met een volume van 1,7 miljard euro en een hypotheekportefeuille die daar tegenover staat met een volume van 1,5 miljard euro. Na goedkeuring van de relevante toezichthouders hebben Achmea en a.s.r. bank de transactie op 1 december 2019 afgerond.  Lees het persbericht

 

Op 8 januari 2020 zijn klanten met een beleggingsrekening bij a.s.r. bank geïnformeerd over het besluit dat a.s.r. bank stopt met het aanbieden van beleggingsdiensten. Dit besluit maakt onderdeel uit van de aangescherpte strategie.  Op 15 januari 2020 maakte a.s.r. bank bekend een samenwerking aan te gaan met Van Lanschot Kempen om klanten de mogelijkheid te bieden over te kunnen stappen naar Evi van Lanschot en belegd te blijven. In mei 2020 zijn klanten die wilde overstappen naar Van Lanschot overgestapt. Lees het persbericht.

Bestuur en Organisatie

  • Directie toon

  • Raad van Commissarissen toon

  • Beleid toon

Publicaties