Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. ondertekent Spitsbergen Ambitie voor Klimaatakkoord
Pers Utrecht 26 juni 2018 18:50 EU/Amsterdam

a.s.r. ondertekent Spitsbergen Ambitie voor Klimaatakkoord

Vandaag is de Spitsbergen Ambitie aangeboden aan Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. De 15 ondertekenaars gaan de klimaatimpact van hun financieringen en beleggingen meten om zo een bijdrage te leveren aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen: tenminste 49% CO2-reductie in 2030, 100% in 2050.

De Spitsbergen Ambitie is een initiatief van een aantal deelnemers aan de expeditie naar Spitsbergen die in april werd georganiseerd door poolreiziger en journalist Bernice Notenboom. Met deze verbintenis willen de 15 Nederlandse financiële instellingen klimaatverandering tegengaan via hun financieringen en beleggingen. Om dit kracht bij te zetten gaan zij actief de klimaatimpact ervan meten en zullen hier ook over rapporteren.

Michel Verwoest, lid Raad van Bestuur a.s.r.: ‘De reis naar Spitsbergen heeft de urgentie zichtbaar gemaakt. Het is nu tijd om stappen te maken. Niet alleen door nog kritischer naar onze beleggingen en investeringen te kijken, maar ook door het gesprek aan te gaan met betrokken organisaties en door de overheid te ondersteunen bij het realiseren van de klimaatdoelstellingen.’

De ondertekenaars van de Spitsbergen Ambitie zijn: ABN Amro, ACTIAM, Aegon Nederland, ASN Bank, a.s.r., AXA IM Nederland, BNG Bank, DoubleDividend, FMO, ING, NNEK Vermogensopbouw, Rabobank, SET Ventures, Triodos Bank, de Volksbank.

Raad van Bestuur MVO

Gerelateerd nieuws