Nieuws en Pers Pers Ardanta introduceert flexibele uitvaartverzekering
Pers Utrecht 20 september 2021 12:00 EU/Amsterdam

Ardanta introduceert flexibele uitvaartverzekering

Ardanta, de uitvaartverzekeraar van a.s.r., vereenvoudigt haar productaanbod. Vanaf 20 september heeft Ardanta nog één uitvaartverzekering, De Ardanta Uitvaartverzekering. Met de introductie van dit product kiest Ardanta voor één kapitaalverzekering met meer duidelijkheid en flexibiliteit. Klanten bepalen voortaan bijvoorbeeld zelf hoelang zij premie willen betalen. De lopende verzekeringen blijven bestaan, maar kunnen met de komst van dit nieuwe product niet opnieuw afgesloten worden.

De Ardanta Uitvaartverzekering is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het intermediair en met klanten. Er is meermaals getoetst of het nieuwe product aansluit bij de huidige behoeften van de klant. Klanten willen meer duidelijkheid, zekerheid en vrijheid. 

De lopende verzekeringen, denk aan de natura dienstenpakketten, worden niet gewijzigd voor bestaande klanten, maar kunnen niet meer opnieuw afgesloten worden. De nieuwe uitvaartverzekering is wel voor bestaande klanten beschikbaar.

Het nieuwe product heeft een aantal flexibele kenmerken. Zo is de verzekering aan te passen en bepalen klanten bij het afsluiten zelf hoe lang ze premie betalen. In de nieuwe verzekering zijn kinderen in plaats van hun 18de tot hun 21ste levensjaar meeverzekerd en kunnen producteigenschappen tussentijds gewijzigd worden, zoals het aanpassen van de begunstiging.

Guido Horst, directeur Ardanta: ‘Het traditionele gedachtegoed achter een uitvaartverzekering is dat je deze één keer afsluit voor de rest van je leven. Maar er is voldoende aanleiding waardoor mensen hun verzekering tussentijds zouden willen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het  stopzetten en ook weer aanzetten van de jaarlijkse verhoging, zonder het beantwoorden van gezondheidsvragen, of persoonlijke omstandigheden waardoor ons leven er totaal anders uitziet. Met ‘De Ardanta Uitvaartverzekering’ kunnen klanten in iedere levensfase hun verzekeringen aanpassen’. 

Over Ardanta
Per 31 december 2020 bestond de uitvaartportefeuille van Ardanta uit 6,3 miljoen polissen en 4,8 miljoen klanten. Gebaseerd op het volume aan premies is Ardanta de op één na grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.ardanta.nl.  

Ardanta
Gerelateerde berichten
Alle berichten

Contact