Nieuws en Pers Pers a.s.r. breidt hypotheekpropositie verder uit met partnership bunq
Pers Utrecht 22 december 2020 08:30 EU/Amsterdam

a.s.r. breidt hypotheekpropositie verder uit met partnership bunq

In december 2020 heeft a.s.r. vermogensbeheer haar samenwerking met bunq, die reeds bestaat uit het beheer van een obligatieportefeuille, verder uitgebreid. Internetbank bunq heeft eerder dit jaar haar eerste stappen gezet op de hypotheekmarkt. Vandaag maken beide partijen bekend dat a.s.r. vermogensbeheer een hypotheekportefeuille van EUR 300 miljoen heeft verstrekt aan bunq. Het betreft een portefeuille van verschillende typen hypotheken, zowel NHG als niet-NHG, en is een representatieve afspiegeling van de hypotheekportefeuille van a.s.r.

a.s.r. gebouw - logo op gebouw

De hypotheekportefeuille verstrekt aan bunq bestaat voor 65% uit NHG hypotheken en 35% uit niet-NHG. a.s.r. is verantwoordelijk voor de selectie en het beheer van de hypotheken en levert maatwerk.

De samenwerking tussen bunq en a.s.r. is gebaseerd op de sterke staat van dienst van a.s.r. op het gebied van het verstrekken en beheren van hypotheken op de Nederlandse markt. In totaal beheert a.s.r. ruim EUR 17 miljard aan hypotheken, zowel voor de balans van a.s.r. evenals voor institutionele beleggers.

Jack Julicher, directievoorzitter a.s.r. vermogensbeheer: ‘We zijn enthousiast om onze bestaande samenwerking met bunq verder uit te breiden met een hypotheekproduct. Het bevestigt onze sterke positie op de Nederlandse hypotheekmarkt en toont het vermogen en de toewijding van a.s.r. om relevante beleggingsoplossingen aan onze klanten te leveren.’

Ali Niknam, CEO en oprichter van bunq: ‘Onze gebruikers gaven aan anderen te willen helpen bij het verkrijgen van een woning. We hebben hiernaar geluisterd en zijn begonnen te investeren in hypotheken. Vandaag ben ik trots om aan te kunnen kondigen dat we op volle snelheid presteren en dat we onder andere door de nieuwe samenwerking met a.s.r. meer dan 400 procent weten te groeien.’

asr vermogensbeheer
Gerelateerde berichten
Alle berichten

Contact