Nieuws en Pers Pers a.s.r. hervat opgeschorte dividenduitkering en aandeleninkoopprogramma
Pers Utrecht 04 augustus 2020 18:00 EU/Amsterdam

a.s.r. hervat opgeschorte dividenduitkering en aandeleninkoopprogramma

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) hervat de opgeschorte dividenduitkering en aandeleninkoopprogramma na de aankondiging van de Nederlandse toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), dat de herziening van dividendvoorstellen onder haar gebruikelijke toezicht wordt hervat. a.s.r. zal € 1,20 per aandeel uitkeren als een speciaal dividend, wat gelijk is aan het opgeschorte slotdividend van 2019. Het speciale dividend wordt in september van dit jaar uitbetaald. a.s.r. is van plan op hetzelfde moment het aandeleninkoopprogramma te hervatten om de resterende € 24,3 miljoen van de oorspronkelijke € 75 miljoen in te kopen.

a.s.r. gebouw met tuin

Jos Baeten, CEO a.s.r.: ‘Ik ben blij dat, na een grondige analyse van de mogelijke impact van COVID-19, we weer dividend kunnen uitkeren aan onze aandeelhouders. We houden ons hiermee aan ons voornemen om aandeelhouders € 1,20 per aandeel, gelijk aan het opgeschorte dividend, uit te keren. Daarnaast hervatten we ook het aandeleninkoopprogramma voor het resterende bedrag. Ondanks de uitdagingen als gevolg van de COVID-19 crisis is onze solvabiliteit sterk gebleven. Dit maakt het mogelijk deze kapitaaluitkeringen weer te hervatten met behoud van een sterke balans, met als doel de belangen van al onze stakeholders te waarborgen. Voor het reguliere interim-dividend voor 2020 volgen we het bestaande proces en planning. Wij zullen de uitkomst hiervan bij de publicatie van onze halfjaarresultaten op 26 augustus bekendmaken.’

De relevante data voor het speciale dividend van € 1,20 per aandeel zijn: 

  • Ex-dividenddatum: 31 augustus 2020
  • Registratiedatum dividend: 1 september 2020
  • Betaaldatum dividend: 4 september 2020

De inkoop van aandelen zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke broker voor een totaalbedrag van € 24,3 miljoen. De periode voor de inkoop van aandelen wordt voor aanvang van het programma bekend gemaakt. De broker bepaalt zelfstandig het exacte tijdstip van de inkooptransacties, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Investor Relations

Gerelateerde berichten

Alle berichten

Contact