Nieuws en Pers Pers a.s.r. koopt aandelen in voor aandelenplan medewerkers
Pers Utrecht 16 juli 2019 17:45 EU/Amsterdam

a.s.r. koopt aandelen in voor aandelenplan medewerkers

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) kondigt een aandelenplan aan voor medewerkers van a.s.r. en haar 100% dochterondernemingen. Het aandelenplan maakt het mogelijk voor medewerkers om twee keer per jaar in te schrijven. De eerste mogelijkheid voor inschrijving zal plaatsvinden op 23 augustus 2019. a.s.r. zal hiervoor eigen aandelen inkopen voor een bedrag van maximaal € 12,5 miljoen.

asr-gebouw-sfeer2

Medewerkers van a.s.r. en haar 100% dochterondernemingen krijgen op de dag van publicatie van de halfjaar- en de jaarcijfers, de mogelijkheid om in te schrijven op aandelen van a.s.r. De eerste mogelijkheid tot inschrijven is op 23 augustus 2019.  

De Raad van Bestuur van a.s.r. vindt het belangrijk om medewerkers via een aandelenplan de mogelijkheid te geven te participeren. Deelname aan dit aandelenplan is op vrijwillige basis en maakt geen onderdeel uit van het beloningsbeleid van a.s.r.

Medewerkers kunnen de aandelen kopen onder voorwaarde dat de aandelen vijf jaar geblokkeerd worden, een zogeheten ‘lock-up’ periode. Zoals door de Nederlandse belastingdienst is bepaald, krijgen medewerkers vanwege deze blokkering een korting van 18,5% op het aankoopbedrag. 

Om dit aandelenplan te kunnen aanbieden zal a.s.r. in de periode van 17 juli tot en met 22 augustus 2019 eigen aandelen inkopen tot een maximum bedrag van € 12,5 miljoen. De duur van deze periode valt binnen de machtiging van de algemene vergadering van aandeelhouders van a.s.r. die verleend is aan de Raad van Bestuur op 22 mei 2019. Het maximale aantal aandelen dat wordt ingekocht bedraagt 342.184, bij de openingskoers van het aandeel op 16 juli 2019 € 36.53.

ABN AMRO Bank N.V. is door a.s.r. aangesteld als onafhankelijke broker voor de uitvoering van het inkoopprogramma. De exacte timing van de aankopen zal bepaald worden door ABN AMRO Bank N.V., onafhankelijk en zonder inmenging van a.s.r. De uitvoering van het inkoopprogramma is afhankelijk van marktomstandigheden. 

De voortgang van de inkopen door ABN AMRO Bank N.V. zal wekelijks bekend worden gemaakt via een persbericht en op de website van a.s.r., via: www.asrnederland.nl/nieuws-en-pers/pers

 

Corporate Communicatie Financiële resultaten Human Resources

Gerelateerde berichten


Contact