Nieuws en Pers Pers a.s.r. lanceert online platform voor financiële zelfredzaamheid vrouwen
Pers Utrecht 09 november 2018 00:00 EU/Amsterdam

a.s.r. lanceert online platform voor financiële zelfredzaamheid vrouwen

In het kader van de Pensioen3daagse lanceert a.s.r. Ikdenkvooruit.nl, een online platform dat bijdraagt aan het verhogen van de financiële zelfredzaamheid van vrouwen. a.s.r. wil vrouwen stimuleren om zich te verdiepen in hun financiën, zodat ze in het geval van bijvoorbeeld een echtscheiding niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Het aantal vrouwen dat financieel de zaakjes niet goed op orde heeft is schrikbarend hoog. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat meer dan 50% van de Nederlandse vrouwen niet financieel redzaam is. 32% van de vrouwen heeft niets geregeld voor het geval het gezamenlijk inkomen ineens wegvalt en 75% van de vrouwen weet niet welke invloed een scheiding heeft op het pensioen. Als zij er ineens alleen voor komen te staan, gaan vrouwen er gemiddeld 25% in koopkracht op achteruit.

Een nieuwe vorm van pensioencommunicatie

Het online platform Ikdenkvooruit.nl van a.s.r. pensioenen helpt vrouwen om er financieel sterker voor te staan op een manier die zich onderscheidt van de pensioencommunicatie die mensen gewend zijn. Deze is vaak formeel en complex. Ikdenkvooruit.nl kiest voor een andere aanpak. Op de website staan echte verhalen van vrouwen die door een echtscheiding, het overlijden van hun partner of het verlies van hun baan financieel in zwaar weer terecht kwamen. Daarnaast geven financieel adviseurs tips en uitleg. Bezoekers worden aangemoedigd om zich te verdiepen in hun financiële situatie, ze worden doorverwezen naar het pensioenportaal van hun pensioenuitvoerder en aangemoedigd om in gesprek te gaan met een financieel adviseur.
 
Fleur Rieter, directeur a.s.r. pensioenen : ‘a.s.r. zet zich in voor financiële zelfredzaamheid. We vinden het als financiële dienstverlener belangrijk dat mensen bewuste financiële keuzes kunnen maken, zodat ze hun financiën op de lange en korte termijn op orde hebben. Bij a.s.r. zien we regelmatig wat de gevolgen kunnen zijn als mensen nooit bewust stil hebben gestaan bij hun toekomstige financiën. Ikdenkvooruit.nl draagt hieraan bij, met speciale aandacht voor vrouwen.’


Download PDF

 

Gerelateerde berichten


Contact