{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Pers a.s.r. maakt stap in private debt strategie met overname van private loans portefeuille van €250 miljoen
Pers Utrecht 13 juni 2022 09:30 EU/Amsterdam

a.s.r. maakt stap in private debt strategie met overname van private loans portefeuille van €250 miljoen

a.s.r. vermogensbeheer is met NIBC overeengekomen om een private loans portefeuille ter grootte van €250 miljoen over te nemen. De portefeuille bestaat uit private loans aan bedrijven in Noordwest-Europa. Met deze transactie versterkt a.s.r. haar positie in private debt, passend in de langetermijnstrategie om de investeringen in deze asset class te vergroten. De uitstaande overeenkomsten en voorwaarden blijven ongewijzigd.

asr-gebouw-sfeer2

De overname maakt onderdeel uit van een gecombineerd bod van a.s.r. en de Oldenburgische Landesbank (OLB) op de NIBC private loans-portefeuille. De OLB heeft de Duitse portefeuille verworven. De portefeuille die a.s.r. overneemt bestaat uit 19 klanten en betreft financieringen aan hoofdzakelijk middelgrote bedrijven in Nederland. De leningen die onderdeel uitmaken van deze transactie zijn een solide aanvulling op de portefeuille, met een gemiddelde rating in lijn met die van de bestaande portefeuille.

De totale private debt portefeuille beheerd door a.s.r. vermogensbeheer komt hiermee uit op een omvang van circa €1,9 miljard. Binnen private debt wordt er gefocust op de financiering van ondernemingen, digitale infrastructuur projecten en hernieuwbare energie projecten. 

Jack Julicher, CEO a.s.r. vermogensbeheer: 'We zijn blij dat we wederom een mooie stap kunnen aankondigen in de ontwikkeling van ons Private Debt Fund I. Daarmee spelen we in op de trend van meer directe financiering via gespecialiseerde asset managers. De overname van deze portefeuille sluit goed aan bij onze private debt strategie. We leveren een maatschappelijke bijdrage aan de ontwikkeling en verbreding van de financieringsbasis voor middelgrote bedrijven in Nederland en omringende landen. De transactie biedt onze institutionele klanten de mogelijkheid om als externe partij naast a.s.r. te beleggen in ons gediversifieerd en geïnvesteerd Private Debt Fund I.'

De transactie vindt haar oorsprong in de strategische samenwerking tussen NIBC en a.s.r., die op het gebied van Digital Infra gehandhaafd zal blijven. 

De overgang van de portefeuille zal naar verwachting de komende maanden gefaseerd plaatsvinden.

Voor meer informatie over het ASR Private Debt Fund I: asrvermogensbeheer.nl/fondsinformatie

asr vermogensbeheer
Gerelateerde berichten
Alle berichten

Contact