Nieuws en Pers Pers a.s.r. rondt overname Loyalis af
Pers Utrecht 01 mei 2019 09:00 EU/Amsterdam

a.s.r. rondt overname Loyalis af

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) heeft de overname van Loyalis afgerond. Aan alle voorwaarden die aan de overname gesteld zijn is voldaan, zoals de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank en de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt. De ondernemingsraden van a.s.r. en APG hebben advies uitgebracht. Nu de overname is afgerond zet Loyalis in op verdere groei als inkomensverzekeraar en het uitbreiden van de dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Logo Loyalis GROOT

a.s.r., Loyalis en APG kondigden december vorig jaar de overname van Loyalis aan. Het schadeverzekeringsbedrijf van Loyalis blijft gevestigd in Heerlen en blijft onder de naam Loyalis actief. a.s.r. wil Loyalis verder laten groeien als inkomensverzekeraar. Daarnaast krijgen klanten van Loyalis toegang tot aanvullende diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid door de kennis en samenwerkingsverbanden die a.s.r. heeft op het gebied van vitaliteit, preventie en re-integratiebegeleiding. Ook zal a.s.r. in de toekomst blijven samenwerken met APG op het gebied van kennisdeling, productontwikkeling en klantbediening. Inmiddels is a.s.r. gestart met de voorbereidingen van de integratie van de leven-activiteiten van Loyalis. De volledige integratie zal gefaseerd plaatsvinden en naar verwachting uiterlijk in 2020 zijn afgerond.

Jos Baeten, CEO a.s.r.: “Deze overname past in de kern van onze strategie. a.s.r. speelt met het merk De Amersfoortse een leidende rol op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, met een focus op duurzame inzetbaarheid. De overname van de complementaire portfolio van Loyalis versterkt de marktpositie van a.s.r. en biedt ons kansen om in nieuwe segmenten verder te groeien. Klanten van Loyalis kunnen er op vertrouwen dat de dienstverlening en de solide bedrijfsvoering onverminderd zullen worden voortgezet en ik heet de Loyalis-collega’s van harte welkom bij a.s.r.”

Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter APG Groep: “Met de afronding van de overname van Loyalis door a.s.r. breekt een nieuwe fase aan. Zowel voor iedereen bij Loyalis als voor ons. We nemen met een dubbel gevoel afscheid. Enerzijds omdat we jaren goed en prettig hebben samengewerkt, anderzijds omdat het een bewuste strategische keuze is om Loyalis te verkopen. APG kan zich daardoor meer richten op haar primaire taken zoals pensioenuitvoering en het vermogensbeheer voor onze pensioenfondsen. Met de overgang naar a.s.r. is de continuïteit en zekerheid voor klanten van Loyalis geborgd. Via een samenwerkingsovereenkomst blijven we met a.s.r. en Loyalis verbonden en we zien uit naar deze samenwerking. We bedanken iedereen bij Loyalis voor de inzet in de afgelopen jaren en wensen hen vanzelfsprekend veel succes voor de toekomst.”  

Over Loyalis
Loyalis is opgericht in 2002 en biedt arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, nabestaandenverzekeringen en aanvullende pensioenen voor werkgevers, werknemers en zzp’ers. Loyalis heeft circa 450.000 verzekerden bij zo’n 10.000 werkgevers en is met collectieve verzekeringen uitstekend gepositioneerd bij (middel)grote bedrijven in het onderwijs, de bouw, de zorg en de overheid. Daarnaast biedt het bedrijf ook diensten aan op het gebied van preventie, vitaliteit, verzuim en re-integratie.
Loyalis was onderdeel van pensioenuitvoerder APG. De verzekeraar boekte in 2018 een premieomzet van € 287 miljoen en behaalde een netto resultaat van € 21 miljoen. De solvabiliteitsratio’s voor Loyalis Leven en Loyalis Schade bedroegen eind 2018 respectievelijk 176% en 180% (ná dividenduitkering). Per eind 2018 bedroeg het eigen vermogen van Loyalis € 445 miljoen en was het belegd vermogen € 3,2 miljard.

 

AOV Corporate Communicatie De Amersfoortse Financiële resultaten Human Resources Intermediair Investor Relations

Gerelateerde berichten

Alle berichten

Contact