{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Pers a.s.r. zet belangrijke stap voor toekomstig pensioenstelsel
Pers Utrecht 07 april 2021 10:00 EU/Amsterdam

a.s.r. zet belangrijke stap voor toekomstig pensioenstelsel

a.s.r. centraliseert en moderniseert haar belangrijkste pensioen IT-systemen op het SaaS-platform Plexus van Keylane. Hiermee zet a.s.r. een belangrijke stap in de voorbereiding op de nationale pensioenhervormingen, die met ingang van 1 januari 2026 volledig van kracht zullen zijn. Het nieuwe platform gaat de pensioenadministratie verzorgen voor meer dan één miljoen deelnemers van a.s.r., die nu verdeeld zijn over drie verschillende systemen. a.s.r. verwacht de volledige overgang medio 2025 afgerond te hebben.

a.s.r. gebouw - tuinkant

In de samenwerking met Keylane vindt a.s.r. de juiste leverancier om te bouwen aan een modern, gecentraliseerd platform, voorzien van geïntegreerde werkgevers- en adviseursportalen en voortaan één a.s.r. portaal voor de deelnemer. Het platform heeft daarnaast een brede DC- en DB-functionaliteit en een robuuste SaaS-architectuur, dit maakt het Plexus-platform zeer geschikt voor het klantgericht en efficiënt beheren van de pensioenadministratie van de deelnemers van a.s.r. 

Folkert Pama, directeur pensioenen a.s.r.: ‘We zijn blij deze stap en uitbreiding van onze samenwerking met Keylane te kunnen aankondigen. De overstap is van cruciaal belang om met een nieuw systeem efficiënter te kunnen werken en klaar te zijn voor het nieuwe pensioenstelsel. Deze overgang biedt zowel onze klanten als a.s.r. gemak, een goede digitale klantbediening en maakt het daarnaast mogelijk om snel in te spelen op de veranderende behoeften van de markt.’

Christoffel van Riet, Executive Director Life & Pension Benelux bij Keylane: ‘Keylane is bijzonder trots dat a.s.r. onze bestaande relatie uitbreidt, door het Keylane Plexus-platform te selecteren voor a.s.r. pensioenen. a.s.r. helpt haar klanten betere, duurzamere keuzes maken voor hun toekomst; een doel waar wij met passie achter staan. Wij kijken ernaar uit om a.s.r. in deze belangrijke stap te ondersteunen en te ontzorgen in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.’

Over Keylane
Keylane is een leidende leverancier van SaaS-softwareoplossingen voor verzekeraars en pensioeninstellingen. Keylane stelt verzekeraars en pensioeninstellingen door middel van innovatieve platforms in staat om hun activiteiten te optimaliseren en om hun doelen te bereiken. Ruim 225 klanten in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maken gebruik van de software van Keylane. Voor meer informatie kunt u e-mailen naar contact@keylane.com, of contact opnemen met één van onze lokale kantoren.

Pensioenen
Gerelateerde berichten
Alle berichten

Contact