Nieuws en Pers Pers Voorstel herbenoeming Kick van der Pol
Pers Utrecht 01 april 2019 08:30 EU/Amsterdam

Voorstel herbenoeming Kick van der Pol

ASR Nederland N.V. is voornemens om tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) op 22 mei 2019 Kick van der Pol, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ASR Nederland N.V. (RvC) voor te dragen voor een herbenoeming voor een periode van twee jaar. Kick van der Pol is sinds december 2008 voorzitter van de RvC van ASR Nederland N.V. Zijn huidige benoemingstermijn eindigt op de AvA die op 22 mei 2019 wordt gehouden.

a.s.r. gebouw - logo op gebouw

De RvC is op zoek naar een geschikte opvolger voor Kick van der Pol. Iemand met de juiste expertise en ervaring, die goed past bij de cultuur van het bedrijf en die de strategie van a.s.r. omarmt. Met het oog op continuïteit binnen de RvC is een beroep gedaan op Kick van der Pol om zich beschikbaar te stellen voor een bijzondere verlenging voor een termijn van (maximaal) twee jaar. Ondertussen blijft gezocht worden naar een geschikte kandidaat om Kick van der Pol op te kunnen volgen. 

De huidige termijn van Annet Aris, lid van de RvC van ASR Nederland N.V. en voorzitter van de Remuneratiecommissie en de Selectie- en Benoemingscommissie loopt ook af. Annet Aris maakt deel uit van de RvC sinds haar eerste benoeming in december 2010. Zij zal na de AvA op 22 mei 2019 terugtreden als lid van de RvC. Na de voorgenomen herbenoeming van Kick van der Pol en het terugtreden van Annet Aris bestaat de RvC van ASR Nederland N.V. uit de volgende leden:

  • Kick van der Pol (Voorzitter)
  • Cor van den Bos
  • Herman Hintzen
  • Sonja Barendregt

Er lopen ook nog selectieprocedures voor de opvolging van Annet Aris en een geplande uitbreiding van de RvC. Zodra dit kan, zal hierover worden gecommuniceerd. 
Raad van Commissarissen

Gerelateerde berichten


Contact