{ "menu": { "text": "Menu" } }
Over ASR Het verhaal van a.s.r.

Het verhaal van a.s.r.

In het verhaal van a.s.r. vormen de sterke punten van de organisatie en cultuur van a.s.r. en Aegon Nederland de strategische prioriteiten, visie en kernwaarden van onze nieuwe organisatie.   

Wij zijn a.s.r., de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Het bestaansrecht van a.s.r. is mensen helpen. Als we dat goed doen, hebben we een gezonde toekomst. a.s.r. is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Klanten zijn vooral particulieren, zelfstandigen en bedrijven.

Onze missie is klanten helpen met het verzekeren van risico’s die zij niet zelf willen of kunnen dragen. Of het nu gaat om schade aan een auto, huis of inboedel, ziektekosten, de kosten voor een uitvaart of een inkomen als iemand tijdelijk niet kan werken. Ook bieden we hypotheken en bancaire diensten. Wie vermogen voor later of pensioen wil opbouwen of een vermogen wil laten beheren kan eveneens bij a.s.r. terecht.
a.s.r. helpt met diensten en producten die niet alleen goed zijn voor nu, maar ook op de lange termijn. Met toekomstige generaties in gedachten. Door duurzame keuzes aan te bieden, maken we het verschil. Voor nu, later en altijd. a.s.r. doet het.
Strategie

De kern van onze strategie is langetermijnwaardecreatie voor onze belangrijkste stakeholders: klanten, medewerkers, maatschappij en aandeelhouders. 

We zijn ambitieus: we willen dé pensioenspeler in Nederland worden, een leidende hypotheekverstrekker en een koploper in duurzaamheid zijn. Daarnaast zien we kansen om de komende jaren onze positie te verstevigen en verder te groeien in schade, inkomen en vermogensbeheer, met als uitgangspunt waarde boven volume. In zorg, leven en uitvaart willen we onze huidige positie behouden. En we willen onze rol in de keten vergroten met onze distributie- en servicebedrijven.
We zijn kostenefficiënt en financieel solide. We gaan zorgvuldig om met het geld dat klanten ons toevertrouwen. a.s.r. moet financieel sterk zijn, om aan onze verplichtingen te kunnen voldoen en het voortbestaan te garanderen voor onze klanten en medewerkers. Aandeelhouders bieden we zicht op een fair rendement.  
a.s.r. doet het
Waarde toevoegen, daar zetten we ons elke dag voor in. We willen de beste financiële dienstverlener zijn voor onze klanten en adviseurs. Medewerkers bieden we een fijne en veilige werkomgeving waarin zij zich kunnen blijven ontwikkelen. De samenleving en het milieu zijn gebaat bij onze duurzame werkwijze. Aandeelhouders kunnen rekenen op goede rendementen op de lange termijn. a.s.r. doet het. 
Onze historie
De rijke historie van a.s.r. begint in 1720 met de oprichting van de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam. De basis voor ons huidige bedrijf wordt echter gelegd in 2000 met de fusie van Fortis AMEV en de ASR Groep, bestaande uit De Amersfoortse, Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen.

De historie van a.s.r. is weergegeven in een unieke tentoonstelling 'a.s.r. doet het, al 300 jaar', die is te bezoeken in ons hoofdkantoor in Utrecht.