Nieuws en Pers Pers Gratis energieadvies op maat voor hypotheekklanten a.s.r.
Pers Utrecht 30 mei 2023 14:00 EU/Amsterdam

Gratis energieadvies op maat voor hypotheekklanten a.s.r.

a.s.r. gaat samenwerken met Energiebespaarders. Vanaf 1 juni kunnen nieuwe hypotheekklanten van a.s.r. terecht bij Energiebespaarders voor gratis energieadvies op maat en voor het laten uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Hiermee helpt a.s.r. huiseigenaren gedurende het hele proces, van informatie tot aan realisatie. a.s.r. gaat dit gefaseerd ook aan bestaande hypotheekklanten aanbieden. De samenwerking met Energiebespaarders past bij de ambitie van a.s.r. om alle drempels die woningverduurzaming in de weg staan weg te nemen of te verlagen en daarmee de CO2-uitstoot van woningen in Nederland te verminderen.

Huiseigenaren lopen tegen allerlei drempels aan om te starten met woningverduurzaming. a.s.r. heeft een uitgebreid aanbod op duurzaamheid voor hypotheekklanten om deze drempels weg te nemen of te verlagen. Op het eigen platform ‘Duurzaam Wonen’ biedt a.s.r. allerlei informatie aan over verduurzaming. Daarnaast heeft a.s.r. de Verduurzamingshypotheek, waarmee klanten een aanvullende lening kunnen afsluiten om de maatregelen te financieren. De samenwerking met Energiebespaarders geeft daarbij ook nog toegang tot gratis energieadvies op maat en de realisatie.  

In de samenwerking met Energiebespaarders krijgen nieuwe hypotheekklanten de optie voor een persoonlijk huisbezoek van een energie-adviseur, direct advies en offertes op maat. Na het huisbezoek ontvangt de klant een persoonlijk energiepaspoort van zijn woning. Energiebespaarders heeft toegang tot een breed landelijk netwerk van installateurs en kan daardoor voor de klant een passende partij en oplossing bieden. Energiebespaarders is voor de klant het enige aanspreekpunt voor de volledige verduurzaming, tot en met het indienen van de subsidieaanvraag en eventuele nazorg. 

Neriman Polat, Manager Hypotheken Funding & Distributie bij a.s.r.: ‘De samenwerking met Energiebespaarders was voor ons een logische volgende stap. a.s.r. spant zich al een aantal jaar in voor de verduurzaming van woningen in Nederland, ongeacht het huidige energielabel van de woning. Hoewel klanten steeds vaker een Verduurzamingshypotheek overwegen, betekent dat niet altijd dat ze daar ook gebruik van maken. Het beschikken over informatie en financiële middelen is één ding, maar vervolgens de stap maken om met verduurzaming te starten, lijkt toch nog een drempel voor veel klanten. Energiebespaarders neemt die drempel weg, waarmee plannen werkelijkheid kunnen worden.’

Over Energiebespaarders
Energiebespaarders is het grootste online platform voor particuliere woningeigenaren om hun woning te verduurzamen. Energiebespaarders helpt woningeigenaren van oriëntatie tot en met installatie. De totaaloplossing biedt makkelijk en snel inzicht, onafhankelijk advies en een zorgeloze installatie. Het proces van verduurzamen via Energiebespaarders is voor zowel de woningeigenaar als de installateur een stuk gemakkelijker, waardoor thuis energie besparen niet langer een tijdrovende en gecompliceerde bezigheid is. De woningeigenaar hoeft alleen nog maar te kiezen en de installateur kan zich richten op waar hij goed in is; installeren. In een handomdraai heb je een comfortabelere woning die is gestegen in waarde, een lagere energierekening heeft en minimaliseer je de uitstoot van CO2. De afgelopen drie jaar heeft Energiebespaarders vele duizenden woningeigenaren inzicht gegeven in het verduurzamen van hun woning. Daarnaast zijn al honderden woningen in Nederland verduurzaamd. Energiebespaarders versnelt de transitie naar een toekomst waar energieverspilling verleden tijd is en energieneutraal wonen de nieuwe norm is. Voor meer informatie, ga naar www.energiebespaarders.nl.

Hypotheken
Gerelateerde berichten

Contact