Home Nieuws en Pers Pers Reactie a.s.r. op Kamerbrief minister van Financiën
Pers Utrecht 27 november 2015 15:45 EU/Amsterdam

Reactie a.s.r. op Kamerbrief minister van Financiën

Minister van Financiën Dijsselbloem heeft vandaag de Tweede Kamer geïnformeerd dat het kabinet heeft besloten te beginnen met het verkooptraject voor a.s.r. De minister is van plan om NLFI en a.s.r. te vragen de voorbereidingen voor een beursintroductie te starten, zodat deze vanaf de eerste helft 2016 mogelijk is.

Zoals de minister met de Tweede Kamer heeft afgesproken kan a.s.r. terug naar de markt als de financiële sector voldoende stabiel is, er voldoende interesse voor de aandelen is en a.s.r. er klaar voor is. Volgens de minister wordt aan deze randvoorwaarden voor verkoop voldaan. Indien de Tweede Kamer akkoord gaat met de door de minister voorgestelde verkoopstrategie, zal de prioriteit liggen op het voorbereiden van een beursintroductie van a.s.r. in de eerste helft van 2016.

Jos Baeten, voorzitter Raad van Bestuur van a.s.r.: 'Wij hebben kennis genomen van het besluit dat de minister aan de Kamer heeft voorgelegd en delen de conclusie van de minister en het advies van NLFI voor een proces richting een beursintroductie.

We hebben vanaf het moment dat a.s.r. werd genationaliseerd samen met alle medewerkers hard gewerkt om een financieel solide en maatschappelijk nuttige en gewenste verzekeraar te worden die op enig moment weer terug kan keren naar privaat eigendom. Onze goede resultaten van de afgelopen jaren laten zien dat a.s.r. op schema ligt voor een succesvolle terugkeer naar de private markt. Het is nu eerst aan de Tweede Kamer of zij instemt met de verkoop van a.s.r.

Een beursgang heeft geen gevolgen voor de dienstverlening aan onze klanten. Wij zetten de ingezette strategie voort en werken iedere dag met overtuiging aan de verzekeraar die helpt en die voortdurend bouwt aan duurzame klantrelaties.’

Voor meer informatie zie: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/11/27/asr-volgend-jaar-naar-de-beurs

Corporate Communicatie

Gerelateerde berichten