Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid van de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken in de onderneming. De RvC staat de RvB met raad terzijde. De RvC bestaat uit vier leden met uiteenlopende professionele achtergronden. Zij combineren een brede ervaring en expertise in de financiële dienstverlening met een integere reputatie die ook door de toezichthouders als zodanig is getoetst.
 
Ga voor het Reglement Raad van Commissarissen ASR Nederland N.V. en andere governance documenten naar de pagina Corporate Governance en kijk onder 'Reglementen a.s.r.'
 • Kick van der Pol
  Voorzitter Raad van Commissarissen, voorzitter van de Selectie- en Benoemingscommissie en lid van de Remuneratiecommissie

  Kick van der Pol (1949) is voorzitter van de Board van Ortec Finance B.V. Hij is tevens lid van de Raad van Commissarissen van de Holding Nationale Goede Doelen Loterij N.V. en per 18 april 2019 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Total Care B.V. (thuiszorgorganisatie Tzorg en schoonmaakbedrijf CSU).

  Voorheen was Kick van der Pol vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Eureko/Achmea en voorzitter van de Hoofddirectie van Interpolis. Tot december 2018 was hij voorzitter van het Bestuur van de Pensioenfederatie en lid van de Bankraad DNB.


  Eerste benoeming op: 15 december 2008
  Huidige benoemingstermijn: AvA 2019 - AvA 2021

 • Cor van den Bos
  Vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen en  Voorzitter van de Audit- en Risico Commissie

  Cor van den Bos (1952) was tot augustus 2008 lid van de Raad van Bestuur van SNS Reaal N.V., waar hij verantwoordelijk was voor alle verzekeringsactiviteiten. Cor van den Bos is vice-voorzitter en Non-Executive Member van de Board van investeringsfirma Kardan N.V.

  Eerste benoeming: 15 december 2008
  Lopende benoemingstermijn: 2015 - 2019 (AvA 2020)

 • Herman Hintzen
  Lid Raad van Commissarissen, voorzitter van de Remuneratiecommissie en lid van de Audit- en Risico Commissie

  Herman Hintzen (1955) werkte in het verleden als adviseur van de Raad van Commissarissen bij APG Asset Management en als Managing Director bij de Financial Institutions investment banking groups van Morgan Stanley, Credit Suisse and JP Morgan. Hij was tot januari 2016 werkzaam bij UBS Investment Bank als Chairman Insurance EMEA en tot 31 december 2018 was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Amlin International SE. Momenteel is Herman Hintzen actief als Non-Executive Board Member van VCM Holdings Ltd. en Non-Executive Board Member van TSC Power Ltd.

  Eerste benoeming: 1 januari 2016
  Lopende benoemingstermijn: 2016 - 2020 (AvA 2020)

 • Sonja Barendregt
  Lid Raad van Commissarissen en lid van de Audit- en Risicocommissie

  Sonja Barendregt was tussen 1998 en 2017 partner bij PwC gespecialiseerd in de financiële sector. Ook was zij voorzitter van PwC’s ‘International Pensiongroup’, lid van PwC’s ‘European Strategic Diversity Council’, voorzitter van de ‘Pension Funds Industry Group’, voorzitter van de ‘Investment Management Industry Group’ en lid van het ‘European Investment Management Leadership Team’.

  Sonja Barendregt (1957) is in 2017 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van de Volksbank en voorzitter van de Audit Commissie. In maart 2018 is zij benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Robeco Institutional Asset Management B.V. en voorzitter van de Audit en Risico Commissie. Tevens is Sonja Barendregt Financial auditing examinator bij de Erasmus School of Accounting & Assurance in Rotterdam.

  Eerste benoeming: 31 mei 2018
  Lopende benoemingstermijn: 2018 - AvA 2022