Nieuws en Pers Nieuws 3e plaats voor asr vermogensbeheer in duurzaamheidsranking VBDO
Nieuws Utrecht 06 september 2021 15:00 EU/Amsterdam

3e plaats voor a.s.r. vermogensbeheer in duurzaamheidsranking VBDO

a.s.r. vermogensbeheer is op de 3e plaats geëindigd in de benchmark die iedere twee jaar gepresenteerd wordt door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Voor deze ranking wordt het duurzame beleggingsbeleid van 30 Nederlandse verzekeraars met elkaar vergeleken. In de vorige editie nam a.s.r. nog de koppositie in.

asr gebouw met heide-daktuin

Athora is dit jaar uitgeroepen tot duurzaamste verzekeraar met een totaalscore van 4,5 uit 5 en neemt daarmee de nummer 1 positie over van a.s.r. Nationale Nederlanden eindigde als 2e en scoort een 4. a.s.r. maakt dit jaar de top 3 compleet met een 3,9. De 30 verzekeraars die in dit onderzoek zijn meegenomen zijn samen goed voor een belegd vermogen van meer dan €450 miljard.

Uit de benchmark blijkt dat alle verzekeraars inmiddels een duurzaam beleggingsbeleid hebben geformuleerd waarbij de ambities de afgelopen jaren over de hele linie zijn verhoogd. Net als bij de vorige benchmarks blijven de grotere verzekeraars hoog scoren en is er ook een duidelijke verbetering onder de middelgrote en kleinere verzekeraars.

VBDO constateert in haar rapport ook dat hoewel de verzekeraars afgelopen jaren stappen hebben gezet op klimaatbeleid,  2 op de 5 nog geen concreet beleggingsbeleid voeren op dit onderwerp. Uit het rapport blijkt verder dat bijna de helft (48%) van de verzekeraars nog geen gebruik maakt van actief aandeelhouderschap met focus op klimaat, een belangrijk middel voor het veranderen van beleid en activiteiten van bedrijven waarin wordt belegd.

Corporate Communicatie MVO
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact