{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. handhaaft thuiswerken tot 1 juni
Nieuws Utrecht 26 maart 2020 16:00 EU/Amsterdam

a.s.r. handhaaft thuiswerken tot 1 juni

a.s.r. gaat ervan uit dat alle medewerkers in ieder geval tot 1 juni thuiswerken. Als de overheid besluit dat het eerder kan en a.s.r. dit verantwoord vindt, gaan de kantoren weer open voor medewerkers. a.s.r. kiest voor deze maatregel zodat er voor alle medewerkers duidelijkheid is. Daarbij geldt ‘gezondheid boven alles’.

asr-gebouw-sfeer1

a.s.r. biedt medewerkers de ruimte om dagelijks een paar uur tijd te nemen om aandacht te geven aan zorgtaken en andere zaken, of om even te ontspannen. Dit gebeurt in overleg met leidinggevenden en collega's, zodat de klantbediening door kan gaan. Medewerkers die deze uren opnemen, hoeven deze niet te compenseren. a.s.r. wil op deze manier een bijdrage leveren aan een goede balans tussen werk en privé, zodat iedereen de huidige thuiswerksituatie voor langere tijd kan volhouden. 

Voor klanten heeft a.s.r. ook een aantal maatregelen genomen. Met klanten die in financiële problemen komen kijkt a.s.r. naar oplossingen, zoals het tijdelijk stopzetten van het betalen van de hypotheek en premie. Als reisverzekeraar is a.s.r. onder andere betrokken bij de repatriëring van in het buitenland gestrande Nederlanders. 

Verder is besloten om tijdelijk geen productcampagnes te voeren. In plaats daarvan worden met een speciale spot op radio, tv en online, mensen opgeroepen om zich te houden aan de 1,5 meter afstandregel en zo veel mogelijk thuis te blijven, om zo de kans op verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Daarnaast kunnen medewerkers zich aansluiten bij bestaande hulpinitiatieven. Een aantal medewerkers van a.s.r. met een BIG-registratie is als vrijwilliger in de zorg aan de slag.  

Jos Baeten, CEO: ‘Ik ben er trots op hoe alle medewerkers van a.s.r. met de huidige situatie omgaan. Inmiddels werkt iedereen al bijna twee weken vanuit huis en combineert werk en privé. We waren bij a.s.r. al gewend aan tijd- en plaatsonafhankelijk werken, maar dit is wel een stap extra. Het is mooi om te zien hoe dat lukt. Ik constateer dat onze klantbediening onverminderd doorgaat. Daarnaast proberen we onze klanten die aangeven dat ze in problemen raken, zo goed mogelijk te helpen met maatwerk.’

Corporate Communicatie
Gerelateerd nieuws

Contact