Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. sluit zich aan bij Tax Governance Code voor meer belastingtransparantie
Nieuws Utrecht 18 mei 2022 09:00 EU/Amsterdam

a.s.r. sluit zich aan bij Tax Governance Code voor meer belastingtransparantie

a.s.r. heeft vandaag, samen met 39 grote Nederlandse internationaal opererende bedrijven, de nieuwe Tax Governance Code onderschreven. Deze code, in het leven geroepen door VNO-NCW, geeft inzicht in de fiscale positie van ondernemingen en de bijdrage die zij leveren aan de samenleving.

Het doel van deze nieuwe Tax Governance Code, opgesteld in samenspraak met vakbewegingen, NGO’s (non-gouvernementele organisaties), belastingexperts en wetenschappers, is dat er een transparant systeem ontstaat waarin toezicht op belastingbeleid en het afleggen van verantwoording gewaarborgd is.  

Elementen uit de code zijn dat aangesloten bedrijven het juiste bedrag aan belasting betalen en hun belastingafdrachten per land, het gebruik van belastingvoordelen en hun aanwezigheid in belastingparadijzen inzichtelijk maken. 

Jaco den Boer, Manager Group Tax bij a.s.r.: ‘We onderschrijven de code, die in lijn is met het belastingbeleid van a.s.r. In dit beleid, dat we jaarlijks publiceren, staat ook een overzicht van de belastingafdrachten die wij doen aan de Belastingdienst.’ 

De Tax Governance Code gaat uit van het principe ‘pas toe of leg uit’. Bedrijven passen de afspraken uit de code toe en als ze hier niet of nog niet aan kunnen voldoen, leggen ze uit waarom niet. Zo krijgen stakeholders en andere geïnteresseerden veel beter inzicht in de fiscale positie van ondernemingen en de bijdrage die zij leveren aan de samenleving. 

a.s.r. is een van de 39 bedrijven die deze code ondersteunen. Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld Philips, Aegon, Jumbo Supermarkten, Ahold Delhaize, Randstad, Royal A-ware Food Group, Akzo Nobel, Unilever, Rabobank, ASML, Van Lanschot Kempen, NN en KLM.

Het belastingbeleid van a.s.r. staat op de website

 

Corporate Communicatie Financiële resultaten
Gerelateerd nieuws

Contact