Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. vermogensbeheer opnieuw best presterende kleinere fondshuis
Nieuws Utrecht 06 mei 2020 12:00 EU/Amsterdam

a.s.r. vermogensbeheer opnieuw best presterende kleinere fondshuis

Voor de vierde keer op rij is a.s.r. vermogensbeheer winnaar van de toonaangevende Lipper Award ‘Group Award Overall Small’. Daarnaast kreeg a.s.r. vermogensbeheer drie Lipper Awards voor twee verschillende fondsen.

De winnaars van de Lipper Awards zijn op 6 mei bekendgemaakt. a.s.r. vermogensbeheer won de Group Award als best presterend fondshuis in de categorie Kleine fondshuizen. Dit is al de vierde keer op rij dat a.s.r. deze award wint. Verder ontving a.s.r. drie Lipper Awards voor de prestaties die de afgelopen jaren zijn neergezet in de mixfondsen ASR Profielfonds E (zowel voor periode 5 als voor 10 jaar) en ASR Profielfonds G (voor 5 jaar). Dit zijn Luxemburgse fondsen die worden beheerd voor de polishouders van ASR Leven en klanten van ASR Bank. Het belegd vermogen van deze fondsen, die beleggen in een gespreide portefeuille van aandelen en obligaties, is resp. ongeveer €350 en €60 miljoen.

Jack Julicher, directievoorzitter a.s.r. vermogensbeheer: ‘Wij zijn trots dat onze teams deze belangrijke awards mogen ontvangen. Het is extra waardevol omdat bij deze Awards niet alleen wordt gelet op cijfermatige criteria, zoals rendement, maar ook op de stabiliteit van de organisatie en de kwaliteit van het team. Dat we Awards winnen met langetermijnresultaten van 5 tot 10 jaar bevestigt ook onze focus op de lange termijn en bevestigt dat we met onze index plus strategie, waarbij duurzaamheid en rendement hand in hand gaan, op de goede weg zijn.’

Lipper Awards
Elk jaar worden de Lipper Awards voor beleggingsfondsen en vermogensbeheerder toegekend door het onafhankelijke Amerikaanse researchinstituut Refinitiv (voorheen Thomson Reuters). Beleggingsfondsen en fondshuizen die consequent beter presteren dan vergelijkbare fondsen in de database van Lipper komen in aanmerking voor een award. Door de coronamaatregelen was er dit jaar geen bijeenkomst.

asr vermogensbeheer

Gerelateerd nieuws


Contact