Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. Vermogensbeheer sluit zich aan bij internationaal initiatief voor verlaging uitstoot broeikasgassen
Nieuws Utrecht 11 december 2020 17:00 EU/Amsterdam

a.s.r. Vermogensbeheer sluit zich aan bij internationaal initiatief voor verlaging uitstoot broeikasgassen

Een groep van 30 internationale vermogensbeheerders met een belegd vermogen van meer dan 7 biljoen Euro vormt samen het Net Zero Asset Managers initiatief, een nieuw wereldwijd platform van vermogensbeheerders die zich inzetten om hun beleggingsportefeuilles koolstofarm te maken en daarmee een bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Het doel van het Net Zero Asset Managers initiatief van de Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) is om de uitstoot van broeikasgassen voor het jaar 2050, of eerder al, terug te brengen naar netto nul met een duidelijk tussendoel voor 2030. Dit is in lijn met de wereldwijde inspanningen om de gemiddelde opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celsius.

De investeringen die de vermogensbeheerders doen moeten deze doelstellingen ondersteunen. De verbintenis, waar ook Robeco en AXA zich aan hebben gecommitteerd, omvat ook het prioriteren van het bereiken van emissiereducties in de reële economie binnen de sectoren en bedrijven waarin de vermogensbeheerders investeren. Oftewel, in alle investeringen moet apart rekening gehouden worden met de mogelijke impact en het terugbrengen van broeikasgassen.

Jack Julicher, directeur a.s.r. Vermogensbeheer: ‘a.s.r. Vermogensbeheer sluit zich aan bij het nieuwe ‘Net Zero Asset Managers’ initiatief van de Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC). Een initiatief voor- en door toonaangevende internationale investeerders, bedoeld om de uitstoot van broeikasgassen voor het jaar 2050, of eerder al, terug te brengen naar netto-nul, om zo de gemiddelde opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 ° C. We onderstrepen hiermee nogmaals onze doelstelling om met onze beleggingen de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Fantastisch dat zo’n grote groep internationale vermogensbeheerders zich hiervoor inzet en zichzelf committeert aan deze duidelijke acties en targets. 

asr vermogensbeheer
Gerelateerd nieuws

Contact