Nieuws en Pers Nieuws Records sneuvelen op Dag van de Vrijwilliger
Nieuws Utrecht 12 december 2019 09:30 EU/Amsterdam

Doelstelling vrijwilligerswerk a.s.r. al ruimschoots behaald op 'Dag van de Vrijwilliger'

Het aantal vrijwilligers van a.s.r. dat zich in 2019 belangeloos heeft ingezet is weer behoorlijk gestegen in vergelijking met de jaren ervoor. Zo komt de totale tijdsinvestering van de werknemers tot nu toe al uit op 10.952 uur terwijl dat in heel 2018 uitkwam op 8.733 uur. Dit kregen zo’n 100 vrijwilligers te horen tijdens de 'Dag van de Vrijwilliger' via een videoboodschap van CEO Jos Baeten en CFO Chris Figee.

Tijdens de 'Nationale Vrijwilligersdag', die jaarlijks plaatsvindt op 7 december, worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Bij a.s.r. werd ook apart aandacht besteed aan alle werknemers die zich in 2019 vrijwillig hebben in gezet.  

Dinsdag 10 december kwamen ruim 100 vrijwilligers van a.s.r. bijeen. Voor hen was een inhoudelijk programma georganiseerd, gevolgd door een diner. Zo konden werknemers onder meer deelnemen aan de workshop van het Nibud ‘Voor één dag arm’ die aansluit bij de projecten van a.s.r. voor financiële redzaamheid. Ook lag er voor alle vrijwilligers een mooi bedankje klaar: het kookboek 'Lekker voor weinig'. 

In de 10.952 uur hebben werknemers zich 1571 keer meermalen ingezet. Daarmee zijn in 2019, gemeten tot aan 31 oktober, 7.406 kinderen bereikt in 322 klassen. 124 huishoudens hebben gebruik gemaakt van de financiële kennis van werknemers en in totaal 56 maatschappelijke organisaties profiteerden van de inzet van a.s.r. Nu al steken deze cijfers ruimschoots uit boven die van 2018. En dat terwijl november en december er nog bij komen. Ook is de niet-financiële doelstelling van 5 procent meer inzet van medewerkers aan maatschappelijke initiatieven via a.s.r. foundation meer dan gehaald.

Jos Baeten en Chris Figee spraken hun dank uit in een videoboodschap, die ook met alle vrijwilligers gedeeld werd die niet op deze dag aanwezig konden zijn. Daarbij horen de werknemers die zich hebben ingezet bij sociale teamuitjes, werknemers die een stimulans hebben ontvangen en werknemers die zich hebben ingezet voor één van de projecten voor financiële zelfredzaamheid.

asr foundation

Gerelateerd nieuws


Contact