{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws Leidsche Rijn Centrum officieel geopend!
Nieuws Utrecht 16 mei 2018 17:00 EU/Amsterdam

Leidsche Rijn Centrum officieel geopend!

Bijna 10 jaar nadat a.s.r. en Vesteda de opdracht van de gemeente Utrecht voor ontwikkeling van Leidsche Rijn Centrum in de wacht sleepten, is het nieuwe stadscentrum officieel geopend door de Utrechtse burgemeester Van Zanen. Met een druk op de knop activeerde hij een show met steltlopers, acrobaten aan een hoogwerker en onder meer een zangeres uit de lucht.

Het grootste project dat a.s.r. vastgoed ooit onder handen heeft gehad is een feit: 38.000 m2 aan winkels en horeca, 9000 m2 kantoren, 762 woningen, 2000 parkeerplaatsen en een bibliotheek. In 2015 is het plan aangepast aan de veranderde marktomstandigheden. Rogier Hendriks, commercieel directeur van het project, omschrijft het centrum als bijzonder geslaagd. 'Het is prachtig dat de kwaliteit van het oorspronkelijke plan ondanks de veranderde omstandigheden overeind is gebleven. Het is in zijn volle pracht blijven bestaan. Nu al is 90 procent van de winkelruimte verhuurd en met de kantoren loopt het ook goed.'

Topkwaliteit

Naast de voorzieningen is er ook veel aandacht besteed aan het wonen in het gebied. Boven de winkels zijn voornamelijk woningen. Omdat in Leidsche Rijn al heel veel gezinnen wonen, is het aanbod van woningen in het centrum vooral gericht op stellen zonder kinderen, starters, alleenstaanden en ouderen. 'Aan de voorkant van de woningen is er de levendigheid van het centrum, maar in de binnentuinen is het heerlijk rustig. Van de in totaal 750 woningen zijn er nog minder dan 10 te koop. En voor de huurwoningen staan de mensen in de rij', aldus Hendriks.

Een van de blikvangers in het centrum is de Jumbo Food Market, volgens een landelijke krant. Met tientallen restaurants, terrassen en koffietentjes en wijnbars is de foodsector sowieso rijk vertegenwoordigd. Ook wethouder Geldof was enthousiast over het centrum voor zo'n 100.000 mensen. De verwachting is dat Leidsche Rijn Centrum jaarlijks tussen de 7 en 9 miljoen bezoekers zal trekken.

asr real estate asr vermogensbeheer
Alle berichten
Contactpersoon Mediarelaties