{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Pers ASR Dutch Core Residential Fund haalt € 250 miljoen aan kapitaal op
Pers Utrecht 06 december 2022 09:00 EU/Amsterdam

ASR Dutch Core Residential Fund haalt € 250 miljoen aan kapitaal op

Een Nederlands pensioenfonds committeert € 250 miljoen aan het ASR Dutch Core Residential Fund. Het woningfonds is in de afgelopen jaren gegroeid naar een omvang van € 2,2 miljard. Met deze nieuwe investeerder zet het woningfonds van a.s.r. real estate verder in op uitbreiding van haar portefeuille, met focus op investeringen in het middenhuursegment en verdere verduurzaming.

Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund: ‘Het commitment van het pensioenfonds laat het lange termijn vertrouwen zien in de Nederlandse woningmarkt en het ASR Dutch Core Residential Fund. De woningmarkt staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Ondanks de dynamiek in de markt zien we dat er interesse blijft in ons woningfonds. Namens onze institutionele investeerders hebben we significant geïnvesteerd in het middenhuursegment om de woningmarkt toegankelijk te houden voor een grote groep mensen. Met de komst van de nieuwe investeerder kunnen we hier ook de komende jaren op blijven inzetten.’

Over het ASR Dutch Core Residential Fund

Het ASR Dutch Core Residential Fund investeert in duurzame, hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in met name het middenhuursegment. De locaties kenmerken zich door sterke demografische en economische fundamenten, die de basis vormen voor een stabiel investeringsklimaat. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft een GRESB 5 vijfsterrenrating en een omvang van ruim € 2,2 miljard (exclusief pijplijn). Het fonds biedt een thuis aan circa 5.000 huishoudens. 

Over a.s.r. real estate
a.s.r. real estate beheert en investeert als vastgoedvermogensbeheerder namens haar opdrachtgevers al meer dan 125 jaar in woningen, winkels, kantoren en agrarische grond. Voor professionele beleggers beheert zij vijf Nederlandse vastgoedfondsen en individueel vermogensbeheermandaten voor (inter)nationaal vastgoed. a.s.r. real estate richt zich op de waardeontwikkeling van vastgoed op de lange termijn en is onderdeel van a.s.r., één van de grootste verzekeraars van Nederland.

asr real estate
Alle berichten