Home Nieuws en Pers Pers Italiaanse verzekeraar treedt toe tot ASR Dutch Mobility Office Fund
Pers Utrecht 11 juli 2018 07:00 EU/Amsterdam

Italiaanse verzekeraar treedt toe tot ASR Dutch Mobility Office Fund

Een Italiaanse verzekeraar is per 1 juli toegetreden als participant in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De investering bedraagt circa € 30 miljoen. Hiermee komt het totaal extern geplaatste kapitaal van het kantorenfonds van a.s.r. real estate op circa € 180 miljoen.

Met de toetreding van deze Italiaanse verzekeraar versterkt het ASR Dutch Mobility Office Fund fonds zijn internationale investeerdersbasis. De overige deelnemers in het fonds zijn: a.s.r., Sumitomo Mitsui Banking Corporation, een van de grootste banken van Japan, een andere Aziatische institutionele belegger en Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: ‘We zijn erg blij met de toetreding van deze gerenommeerde Italiaanse partij in ons kantorenfonds. Deze en de recente toetreding van de Aziatische participanten toont aan dat de kantorenportefeuille van het ASR Dutch Mobility Fund internationaal gewaardeerd wordt. Onze strategie om ons alleen te richten op kantoren in de buurt van mobiliteitsknooppunten, werpt zijn vruchten af. Het nieuwe kapitaal stelt ons in de gelegenheid om nieuwe acquisities te financieren.’

CBRE Capital Advisors trad op als placement agent voor a.s.r. real estate.

Over het ASR Dutch Mobility Office Fund

Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten in Nederland, zoals bijvoorbeeld grote trein- en metrostations en Schiphol. Deze locaties combineren een uitstekende toegankelijkheid met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten hebben een goede mix van openbaarvervoersfuncties en lokale functies en een grote variatie aan voorzieningen. Minimaal 70% van de beoogde portefeuille zal bestaan uit kantoren, aangevuld met andere assets.

Institutionele beleggers

Het ASR Dutch Mobility Office Fund is toegankelijk voor institutionele beleggers. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille die bestaat uit 12 objecten en een aantal pijplijnobjecten, met een gezamenlijke waarde van circa € 600 miljoen. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. a.s.r. blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Structuur van het fonds

Het ASR Dutch Mobility Office Fund is een fonds voor gemene rekening met een onbeperkte looptijd. Het fonds is gestructureerd volgens INREV richtlijnen om optimale transparantie richting de beleggers te garanderen. Het fonds kent een liquiditeitsmechanisme met een inkoopfaciliteit en de mogelijkheid tot secundaire verkoop.

asr real estate

Gerelateerde berichten

Alle berichten