Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijke rol

a.s.r. foundation

a.s.r. foundation initieert projecten rondom financiële zelfredzaamheid. Door mensen te onderwijzen en te ondersteunen in lezen en rekenen, het kunnen omgaan met geld en het op orde brengen van de financiële administratie draagt a.s.r. bij aan financiële zelfredzaamheid (SDG 1). a.s.r. heeft zich daarnaast geconformeerd aan het Ethisch Manifest Van Schulden naar Kansen: klanten met betalingsachterstanden worden tijdig en op een positieve manier benaderd voor een oplossing van hun betalingsproblemen (SDG 8). Meer over a.s.r. foundation

Maatschappelijk partner van FC Utrecht

Sinds augustus 2016 is a.s.r. maatschappelijk partner van 'FC Utrecht Maatschappelijk'. Hiermee willen zij een bijdrage leveren aan de vitaliteit en de verbetering van het financieel bewustzijn in de provincie Utrecht.  a.s.r. foundation richt zich specifiek op het bevorderen van de financiële educatie voor kinderen en jongeren en het ondersteunen van huishoudens met (risico op) problematische schulden. Bij de projecten worden zoveel mogelijk collega's betrokken, zodat zij zich kunnen inzetten voor kwetsbare doelgroepen. Meer over over FC Utrecht Maatschappelijk

Giovanni van Bronckhorst Foundation

a.s.r. is een partnerovereenkomst aangegaan met de Giovanni van Bronckhorst Foundation 
(2018-2020).  In Rotterdamse wijken waar de foundation actief is, verlaat een kwart van de leerlingen de basisschool als laaggeletterde. Met het project S.V. GIO is de Foundation op een missie om met sport het verschil te maken voor deze kinderen. Lees meer over het project.

Sponsoring en donatiebeleid

Als financiële dienstverlener vindt a.s.r. het belangrijk dat mensen financiële continuïteit in hun leven hebben en dat zij in staat zijn om verantwoorde risico’s te nemen en bewuste financiële keuzes kunnen maken. a.s.r. wil meehelpen te voorkomen dat mensen in de schulden komen, of ze helpen om ze er weer uit te komen. Terug naar de 'roots' van verzekeren. Helpen door te doen.
Ons sponsor- en donatiebeleid past hierbij en is altijd gericht op die uitgangspunten. Het puur financieel ondersteunen komt niet of nauwelijks meer voor. Het is veelal een combinatie van materiële en inhoudelijke ondersteuning.

Scholen challenge

In 2018 organiseerde a.s.r. voor de derde en laatste keer de a.s.r. scholen challenge. De a.s.r. scholen challenge was een initiatief van a.s.r., in samenwerking met de Dutch Green Building Council en de Provincie Utrecht, waarmee wij kinderen wilden laten nadenken over duurzaamheid, te beginnen bij hun eigen school. Lees meer over de a.s.r. scholen challenge

Stichtingen en fondsen

a.s.r. draagt cultureel en maatschappelijk erfgoed een warm hart toe. Zo kreeg de historische bibliotheekkast van a.s.r.-voorganger De Utrecht na ruim 40 jaar omzwervingen een prachtige plek in ons pand. a.s.r. is betrokken bij een aantal landelijke, maar ook enkele lokale stichtingen.
Deze laatste verbindingen zijn veelal ontstaan vanuit de vroegere vestiging van een a.s.r.-bedrijfsonderdeel in die stad. 


Stichtingen en fondsen