Nieuws en Pers Nieuws 20181009 - asr introduceert interactieve hypotheekofferte
Nieuws Utrecht 09 oktober 2018 17:00 EU/Amsterdam

a.s.r. introduceert interactieve hypotheekofferte

a.s.r. heeft op de conferentie Mortgage Tech in Amsterdam de interactieve hypotheekofferte geïntroduceerd. In het verhaal ‘Van juridisch document naar dialoog’ laat Herbert Meinders, ketenmanager a.s.r. hypotheken, zien hoe technologie is vertaald naar toepassingen voor de consument. Samen met Stater, de servicier van a.s.r., is het mogelijk gemaakt om bewegende beelden op te nemen in de hypotheekofferte.

De interactieve hypotheekofferte van a.s.r. is zo laagdrempelig mogelijk gemaakt en geschreven op B1-taalniveau. Klanten geven steeds meer de voorkeur aan visuele ondersteuning. Daarom bevat de offerte korte filmpjes die uitleg geven over bijvoorbeeld de verschillende aflosvormen of wat te doen bij betalingsproblemen. De filmpjes kunnen worden bekeken op een laptop, tablet of telefoon.

De filmpjes zijn in de offerte opgenomen als QR-code. Door de code te scannen met de camera van bijvoorbeeld de telefoon, begint het filmpje automatisch af te spelen. a.s.r. wil de hypotheekofferte voor haar klanten begrijpelijk maken, zodat de klant weet wat hij krijgt.

Bij het verstrekken van een hypotheek gaat a.s.r. een langdurige relatie aan met haar klanten. Herbert Meinders, ketenmanager a.s.r. Hypotheken: ‘Daarom willen we klanten niet alleen uitleggen wat de hoofdsom en rente is, maar ook dat zij weten wat er tijdens die lange looptijd allemaal kan gebeuren en wat a.s.r. dan voor hen kan betekenen. Veel van onze adviseurs verwachten dat dit helpt bij het adviseren van klanten. Zo proberen we onze dienstverlening steeds verder te verbeteren.’

Hypotheken

Gerelateerd nieuws