{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws asr met 3 vrouwen in AM 100 topvrouwen
Nieuws Utrecht 08 maart 2022 17:00 EU/Amsterdam

a.s.r. met 3 vrouwen in AM 100 topvrouwen

Verzekeringsblad AM maakte op dinsdag 8 maart - Internationale Vrouwendag - de nieuwe lijst van topvrouwen uit de verzekeringssector bekend. Drie vrouwen van a.s.r. behaalden de top 100.

Ingrid de Swart, COO/CTO a.s.r., staat op plek 3 van de AM 100 topvrouwen werkzaam in de verzekerings- en hypothekenbranche. Vanuit a.s.r. staan ook Akkie Lansberg, bestuursvoorzitter van Ziektekosten (plek 29) en Adéle Jeuken, directeur Volmacht & Intermediaire Distributie Schade (plaats 36) op de lijst.

Voor de zevende keer staat Bianca Tetteroo op de eerste positie en daarmee blijft ze de meest invloedrijke vrouw in de Nederlandse verzekeringswereld. Vanaf 2015 is zij lid van de raad van bestuur van Achmea en vanaf april 2021 vervult ze de rol van bestuursvoorzitter. 

Doel van de AM 100 topvrouwen is vrouwen zichtbaarder te maken, omdat nog altijd veel meer mannen dan vrouwen in de financiële sector actief zijn. De plaatsing gebeurt op basis van een aantal criteria, waaronder het aantal fte’s en de hoogte van de omzet waarvoor de topvrouwen verantwoordelijk zijn. 

Kijk hier voor de volledige AM 100 topvrouwen.

Corporate Communicatie
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact