Nieuws en Pers Nieuws 20181003 - Corins viert vijftiende verjaardag in splinternieuw kantoor
Nieuws Utrecht 03 oktober 2018 17:00 EU/Amsterdam

Corins viert vijftiende verjaardag in splinternieuw kantoor

Met de onthulling van een bronzen kunstwerk van kunstenares Margot Homan is maandagavond het nieuwe kantoor van Corins aan de Amsterdamse Gatwickstraat officieel in gebruik genomen. De Amsterdamse beursassuradeur viert dit jaar haar 15-jarig jubileum en is het afgelopen jaar in omvang verdubbeld.

Corins is sinds 2016 een 100% dochter van a.s.r. Na de overname heeft a.s.r. haar eigen beursportefeuille ondergebracht bij Corins met de ambitie om rendabel te groeien in de grootzakelijke markt. Voor Corins brengt de samenwerking met a.s.r., een solide verzekeraar, specifieke, lokale kennis met zich mee. Na de overname van Generali Nederland door a.s.r. zijn de beursportefeuilles en de deskundigheid van Generali en Corins gebundeld. De jaaromzet van Corins is verdubbeld naar ruim € 60 miljoen en het beursteam bestaat nu uit ruim 25 medewerkers.

Corins werd in 2003 opgericht en is actief op de co-assurantiemarkt. Hier worden complexe en omvangrijke risico's door meerdere verzekeraars gedragen. Corins sluit brand-, transport- en aansprakelijkheidsverzekeringen via circa 65 makelaars. Corins heeft volmachten van binnenlandse- en buitenlandse verzekeraars om zelfstandig te kunnen opereren op de co-assurantiemarkt.

Het bronzen kunstwerk van Margot Homan heet Sluimer, hoofd rustend op hand is afkomstig uit de kunstcollectie van Generali en symboliseert balans, beweging en ingetogenheid.