Nieuws en Pers Nieuws Verduurzamingshypotheek a.s.r. nu voor alle a.s.r. klanten toegankelijk
Nieuws Utrecht 12 april 2022 10:30 EU/Amsterdam

Verduurzamingshypotheek a.s.r. nu voor alle a.s.r. klanten toegankelijk

Vanaf nu kunnen alle klanten met een hypotheek van a.s.r. zelf en tegen lage kosten een Verduurzamingshypotheek aanvragen. Daarmee wil a.s.r. nu ook aan bestaande klanten de mogelijkheid bieden om energie te besparen en daarmee bij te dragen aan de energietransitie.

Om de aanvraag zo laagdrempelig mogelijk te maken, kan nu ook een klant met een bestaande a.s.r. hypotheek zelf een extra leningdeel aanvragen in MijnHypotheek, het online portaal voor hypotheekklanten van a.s.r., bedoeld voor verduurzaming. De aanvraag dient vergezeld te gaan van een recent taxatierapport. Desktoptaxaties zijn al verkrijgbaar voor circa €85. De klant kan alles zelf online regelen en hoeft dus niet eerst langs een financieel adviseur. a.s.r. brengt enkel de wettelijk verplichte distributiekosten (€30) in rekening bij de klant.

Iedereen die voor deze laagdrempelige aanvraagroute in aanmerking komt, ziet de optie vanaf nu in MijnHypotheek. Om via MijnHypotheek een Verduurzamingshypotheek van € 9.000 zonder advies te kunnen aanvragen, moeten klanten tenminste € 9.000 ruimte hebben in hun hypotheekinschrijving en niet al een verduurzamingslening hebben.

Twee rekenvoorbeelden van Milieu Centraal tonen aan dat de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, woningisolatie of een HR-ketel klanten een financiële besparing oplevert.

Financieel adviseurs krijgen tot 1 juni om hun klanten hierover te informeren en daarbij hun diensten aan te bieden. a.s.r. ondersteunt hen met een toolkit vol communicatiemiddelen.

Hypotheken MVO
Gerelateerd nieuws

Contact