Home Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. gestegen naar tweede plaats VBDO-benchmark duurzaam beleggen
Nieuws Utrecht 27 juni 2017 17:46 EU/Amsterdam

a.s.r. gestegen naar tweede plaats VBDO-benchmark duurzaam beleggen

a.s.r. is gestegen naar de 2e plaats in de jaarlijkse benchmark ‘Duurzaam beleggen door verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

De VBDO publiceert vandaag voor de zevende keer de benchmark 'Verantwoord beleggen door verzekeraars in Nederland'. Het rapport geeft een overzicht van de manier waarop de 30 grootste Nederlandse verzekeraars hun verantwoord beleggingsbeleid organiseren, implementeren en er over rapporteren. a.s.r. stond de vorige keer op de 3e plaats. Op een schaal van 5 scoort a.s.r. wederom een 3,9. Download het volledige rapport hier.

Jack Julicher, directeur Beleggingen bij a.s.r.: ‘We zijn blij met deze score. a.s.r. heeft maatschappelijk verantwoord beleggen hoog in het vaandel staan. Dat blijkt natuurlijk ook uit de campagne die we op dit moment voeren, waarin we duidelijk maken dat a.s.r. niet investeert in bedrijven die actief zijn in de wapen- of tabaksindustrie of die gebruik maken van kinderarbeid. De stijging naar de 2e plaats in de VBDO-ranking laat zien dat ons investeringsbeleid ook buiten onze organisatie niet onopgemerkt blijft.’

MVO

Gerelateerd nieuws