Nieuws en Pers Nieuws 500 a.s.r.-medewerkers steken de handen uit de mouwen op eerste Doenkracht Donderdag
Nieuws Utrecht 18 april 2024 13:00 EU/Amsterdam

500 a.s.r.-medewerkers steken de handen uit de mouwen op eerste Doenkracht Donderdag

Verspreid door heel Nederland komen op donderdag 18 april 500 a.s.r. medewerkers in actie tijdens Doenkracht Donderdag. Medewerkers leggen op deze dag hun reguliere werk neer en zetten zich in voor vrijwilligerswerk in 6 van de 7 vestigingssteden van a.s.r. De maatschappelijke organisatie van a.s.r., Doenkracht, heeft in en om deze steden contact met verschillende organisaties die hulp van buitenaf goed kunnen gebruiken. Het is de eerste keer dat a.s.r. deze dag organiseert, geïnspireerd door Aegon Nederland, dat ooit de Vrijwilligerswerk Vrijdag initieerde. De inzet voor maatschappelijke activiteiten is onderdeel van de missie van a.s.r. om mensen te helpen bewuste financiële keuzes te maken, zodat steeds meer mensen in Nederland financieel bewust, redzaam en weerbaar worden.

Foto: deze groep medewerkers verzamelde zich bij het a.s.r.-kantoor in Utrecht om vervolgens met de bus naar Landgoed De Utrecht te gaan. 

Vandaag steken ruim 500 medewerkers van a.s.r. in samenwerking met 58 verschillende maatschappelijke organisaties de handen uit de mouwen op Doenkracht Donderdag. De medewerkers zijn in 6 van de 7 vestigingssteden a.s.r. aan de slag: Den Haag, Enschede, Groningen, Heerlen, Leeuwarden en Utrecht. Het is de eerste keer dat a.s.r. deze collectieve vrijwilligersdag organiseert en medewerkers enthousiasmeert om met zoveel mogelijk collega’s te helpen door te doen. 

Onder de naam Doenkracht zet a.s.r. zich gedurende het hele jaar in voor maatschappelijke doelen. Doenkracht heeft voor deze donderdag een grote variatie aan activiteiten geselecteerd, zo is er voor ieder wat wils, van klussen in de natuur, tot wandelen met ouderen met dementie, klussen bij een manege of het opknappen van speeltoestellen.

Ewout Hollegien, de Chief Financial Officer en Rozan Dekker, de Chief Risk Officer, nemen ook allebei deel aan één van de activiteiten. Ewout zet zich in op jubilerend Landgoed De Utrecht, waar het doel is om maar liefs 5500 bomen te planten, van tien verschillende boomsoorten. Rozan is aan de slag in verzorgingstehuis Loericker Stee in Houten, waar zij samen met collega’s een middag van vermaak verzorgt voor de bewoners.

Marijke Troost, manager Doenkracht van a.s.r.: ‘Vandaag staat voor veel collega’s van a.s.r. in het teken van de eerste Doenkracht Donderdag. Gaaf om te zien dat zoveel collega’s zich hebben aangemeld voor een maatschappelijke activiteit. En het mes snijdt aan twee kanten; door de deelname van 500 medewerkers kunnen we op 1 dag ruim 2200 uur aan maatschappelijk werk verrichten én hebben medewerkers de kans om elkaar en de omgeving waar hun kantoor staat (beter) te leren kennen.’ 

Boilerplate
In 2023 zijn a.s.r. en Aegon Nederland samengevoegd tot één bedrijf. Beide verzekeraars hadden een eigen maatschappelijk programma. Deze zijn samengebracht in één nieuw programma, onder de naam Doenkracht. Doenkracht focust op financiële redzaamheid en inclusie, financiert en helpt inhoudelijk bij projecten op het gebied van financiële onderwijs- en lesprogramma’s en programma’s van partners die deelnemers met dreigende schulden helpen om erger te voorkomen, waar nodig en mogelijk in combinatie met de expertise van a.s.r.- collega’s. Doenkracht organiseert het hele jaar door maatschappelijke teamactiviteiten. Deze beperken zich niet alleen tot het stimuleren van financiële redzaamheid en inclusie, maar raken alle vormen van maatschappelijk werk. In 2023 namen 1.300 medewerkers van a.s.r. deel aan meer dan 100 maatschappelijke teamactiviteiten. Hiermee werd voor bijna 7.000 uur aan maatschappelijk werk verricht. Meer over Doenkracht: www.asrnederland.nl/over-asr/duurzaam-ondernemen/doenkracht.  

Doenkracht MVO
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact