Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de realisatie van de ondernemingsdoelstellingen, de strategie met het bijbehorende risicoprofiel en de ontwikkeling van de resultaten. De Raad van Bestuur richt zich daarbij op het belang van de gehele onderneming.
 
Ga voor het Reglement Raad van Bestuur ASR Nederland N.V. en andere governance documenten naar de pagina Corporate Governance en kijk onder 'Reglementen a.s.r.'
 • Jos Baeten
  CEO

  Jos Baeten (NL, 1958) is de voorzitter van de Raad van Bestuur van a.s.r. Zijn portefeuille bevat Group Risk Management, Human Resources, Juridische zaken & Integriteit, Innovatie & Digitaal, Corporate Communicatie en Audit.

  Jos Baeten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam Verzekeringen, een van de pijlers waarop a.s.r. is gebouwd. In 1997 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Stad Rotterdam Verzekeringen N.V. en in 1999 tot CEO. Daarna trad hij toe tot de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep. Sinds juni 2003 was hij voorzitter van de directie van De Amersfoortse Verzekeringen. In 2005 is hij benoemd tot voorzitter van de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep.
   
  Jos Baeten werd aangesteld als CEO van a.s.r. op 26 januari 2009.
  Huidige benoemingstermijn: 2017 - AvA 2020

  Nevenfuncties
  Jos Baeten is bestuurslid bij het Verbond van Verzekeraars en lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling B.V. Daarnaast is hij lid van het algemeen bestuur VNO-NCW en bestuurslid van de Stichting Grote Ogen en Stichting Fietshelm is Hoofdzaak. 

 • Chris Figee
  CFO

  Chris Figee (NL, 1972) is CFO van a.s.r. Zijn portefeuille omvat Finance, Risk & Performance Management, Group Balance Sheet Management, Group Asset Management en a.s.r. Real Estate.

  Chris Figee studeerde cum laude af aan de Universiteit van Groningen in Financial Economics, en haalde zijn diploma voor beleggingsanalist van de EFFAS (European Federation of Financial Analysts). Ook studeerde hij Risk Management bij Stanford University. Chris Figee begon zijn carrière bij Aegon waar hij verschillende functies bekleedde, inclusief die van Senior Portfolio Manager. In 1999 verhuisde hij naar McKinsey, waar hij in 2006 partner werd. Na 10 jaar bij McKinsey stapte hij in 2009 over naar Achmea als directeur van Group Strategy & Performance Management. Ook was hij lid van het Achmea Groepscomité. In zijn laatste functie bij Achmea was hij directeur van Group Finance.
   
  Chris Figee is aangesteld op 1 mei 2014 als CFO van a.s.r.
  Huidige benoemingstermijn: 2018 - AvA 2022 (Chris treedt af per 1 februari 2020)
   
  Nevenfuncties
  Chris Figee is bestuurslid van de Stichting DSI en lid van de Raad van Toezicht van Unicef. 
 • Ingrid de Swart
  Lid van de Raad van Bestuur
  Ingrid de Swart (NL, 1969) is lid van de Raad van Bestuur van a.s.r. Haar portefeuille omvat IT&C, Innovatie & Digitaal, Distributie, Ditzo en integratie.

  Ingrid de Swart heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Bij CEDEP in Fontainebleau volgde Ingrid de de Swart het Young Executive Programme en het General Management Programme. Naast diverse andere leiderschaps- en managementtrainingen en intervisieprogramma’s volgde zij in 2014 het Advanced Management Programme aan de Wharton University in Pennsylvania.

  Ingrid de Swart is afkomstig van Aegon Nederland, waar zij als Voorzitter Particulier van 2017 tot mei 2019 deel uitmaakte van de directie. Daarvoor was zij van 2001 tot 2017 werkzaam bij Delta Lloyd in verschillende management- en directiefuncties. Van 2009 tot 2013 was zij CEO van ABN AMRO Verzekeringen en daarna Voorzitter van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Van 2014 tot 2017 was Ingrid de Swart lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd.

  Ingrid de Swart is aangesteld op 1 december 2019 tot lid tot Raad van Bestuur van a.s.r.
  Huidige benoemingstermijn: 2019 - AvA 2023

  Nevenfuncties
  Op dit moment heeft Ingrid de Swart geen nevenfuncties.

Business Executive Committee

Per 1 februari 2019 is een Business Executive Committee (BEC) ingesteld. Het BEC bestaat uit de leden van de RvB, de Chief Risk Officer (CRO) en de directeuren die een aantal aandachtsgebieden vertegenwoordigen. De volgende bedrijfsonderdelen zijn in het BEC vertegenwoordigd: Service Books (Individueel Leven & Uitvaart), Pensioenen, AOV & Zorg, Schade, Vermogensbeheer, Hypotheken en Innovatie & Digitaal.