Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de realisatie van de ondernemingsdoelstellingen, de strategie met het bijbehorende risicoprofiel en de ontwikkeling van de resultaten. De Raad van Bestuur richt zich daarbij op het belang van de gehele onderneming.
 
Ga voor het Reglement Raad van Bestuur ASR Nederland N.V. en andere governance documenten naar de pagina Corporate Governance en kijk onder 'Reglementen a.s.r.'
 • Jos Baeten
  CEO

  Jos Baeten (NL, 1958) is de voorzitter van de Raad van Bestuur van a.s.r. Zijn portefeuille bevat Group Risk Management, Human Resources, Services, Juridische zaken & Integriteit, Corporate Communicatie en Audit.

  Jos Baeten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam Verzekeringen, een van de pijlers waarop a.s.r. is gebouwd. In 1997 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Stad Rotterdam Verzekeringen N.V. en in 1999 tot CEO. Daarna trad hij toe tot de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep. Sinds juni 2003 was hij voorzitter van de directie van De Amersfoortse Verzekeringen. In 2005 is hij benoemd tot voorzitter van de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep.
   
  Jos Baeten werd aangesteld als CEO van a.s.r. op 26 januari 2009.
  Huidige benoemingstermijn: 2020 - AvA 2024

  Nevenfuncties
  Jos Baeten is bestuurslid bij het Verbond van Verzekeraars en lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling B.V. Daarnaast is hij lid van het algemeen bestuur VNO-NCW en bestuurslid van de Stichting Grote Ogen en Stichting Fietshelm is Hoofdzaak. Per 1 februari 2021 is Jos Baeten lid van de Raad van Advies van het Nyenrode Executive Insurance Programma.

 • Ingrid de Swart
  COO/CTO

  Ingrid de Swart (NL, 1969) is lid van de Raad van Bestuur van a.s.r. Haar portefeuille omvat IT&C, Klantbeleving & Digitaal, Leven & Pensioenen, AOV, Schade, Uitvaart, Hypotheken, Zorg, Ditzo en Distributie

  Ingrid de Swart heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Bij CEDEP in Fontainebleau volgde Ingrid de de Swart het Young Executive Programme en het General Management Programme. Naast diverse andere leiderschaps- en managementtrainingen en intervisieprogramma’s volgde zij in 2014 het Advanced Management Programme aan de Wharton University in Pennsylvania.

  Ingrid de Swart maakte van 2017 tot 2019 deel uit van de directie van Aegon Nederland als COO Retail en was onder meer verantwoordelijk voor het digitaliseringsprogramma. Daarvoor was zij van 2001 tot 2017 werkzaam bij Delta Lloyd in verschillende management- en directiefuncties. Van 2009 tot 2013 was zij CEO van ABN AMRO Verzekeringen en daarna Voorzitter van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Van 2014 tot 2017 was Ingrid de Swart lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd. In die rol was Ingrid de Swart onder meer verantwoordelijk voor IT, digitalisering en innovatie.

  Ingrid de Swart is aangesteld op 1 december 2019 tot lid tot Raad van Bestuur van a.s.r.
  Huidige benoemingstermijn: 2019 - AvA 2023

  Nevenfuncties
  Ingrid de Swart is bestuurslid van Thuiswinkel.org en tevens lid van de Raad van Commissarissen van Thuiswinkel B.V.

 • CFO - vacant
  CFO
  ..

  ..

Business Executive Committee

a.s.r. heeft een Business Executive Committee (BEC). Het BEC bestaat uit de leden van de RvB, de Chief Risk Officer (CRO) en de directeuren die een aantal aandachtsgebieden vertegenwoordigen. Doelstelling van het BEC is om de samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen op groepsniveau verder te versterken en de bedrijfsdoelstellingen te kunnen realiseren.