Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de realisatie van de ondernemingsdoelstellingen, de strategie met het bijbehorende risicoprofiel en de ontwikkeling van de resultaten. De Raad van Bestuur werkt nauw samen met de Management Board en de Raad van Commissarissen.
Ga voor het Reglement van de Raad van Bestuur en Management Board ASR Nederland N.V. en andere governance documenten naar de pagina Corporate Governance en kijk onder 'Reglementen a.s.r.'
 • Jos Baeten
  CEO

  Jos Baeten (NL, 1958) is de voorzitter van de Raad van Bestuur en de Management Board van a.s.r. Zijn portefeuille bevat Corporate Communicatie, Juridische zaken & Company Secretary, Services en Audit.

  Jos Baeten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam Verzekeringen, een van de pijlers waarop a.s.r. is gebouwd. In 1997 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Stad Rotterdam Verzekeringen N.V. en in 1999 tot CEO. Daarna trad hij toe tot de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep. Sinds juni 2003 was hij voorzitter van de directie van De Amersfoortse Verzekeringen. In 2005 is hij benoemd tot voorzitter van de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep.
   
  Jos Baeten werd aangesteld als CEO van a.s.r. op 26 januari 2009.
  Huidige benoemingstermijn: 2023 – 2026 (AvA 2026)

  Nevenfuncties
  Jos Baeten is voorzitter van het Verbond van Verzekeraars en lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling B.V.  Per 1 februari 2021 is Jos Baeten lid van de Raad van Advies van het Nyenrode Executive Insurance Programma en sinds 21 maart 2023 is hij lid van de Raad van Commissarissen van DAF Trucks N.V.

 • Ingrid de Swart
  COO/CTO

  Ingrid de Swart (NL, 1969) is lid van de Raad van Bestuur en de Management Board van a.s.r. Haar portefeuille omvat D&IT,  Distributie & Services, Hypotheken, Inkomen, Schade, Zorg en a.s.r. Vitality.

  Ingrid de Swart heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Bij CEDEP in Fontainebleau volgde zij het Young Executive Programme en het General Management Programme. Naast diverse andere leiderschaps- en managementtrainingen en intervisieprogramma’s volgde zij in 2014 het Advanced Management Programme aan de Wharton University in Pennsylvania.

  Ingrid de Swart maakte van 2017 tot 2019 deel uit van de directie van Aegon Nederland als COO Retail en was onder meer verantwoordelijk voor het digitaliseringsprogramma. Daarvoor was zij van 2001 tot 2017 werkzaam bij Delta Lloyd in verschillende management- en directiefuncties. Van 2009 tot 2013 was zij CEO van ABN AMRO Verzekeringen en daarna Voorzitter van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Van 2014 tot 2017 was Ingrid de Swart lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd. In die rol was zij onder meer verantwoordelijk voor IT, digitalisering en innovatie.

  Ingrid de Swart is aangesteld op 1 december 2019 tot lid tot Raad van Bestuur van a.s.r.
  Huidige benoemingstermijn: 2023 - AvA 2027.

  Nevenfuncties
  Ingrid de Swart is lid van de Raad van Commissarissen van HumanTouch Holding B.V. en per 1 juli 2024 is zij lid van de Raad van Commissarissen van Salta Group. 

   

 • Ewout Hollegien
  CFO

  Ewout Hollegien (NL, 1985) is lid van de Raad van Bestuur en de Management Board van a.s.r. Zijn portefeuille omvat Group Finance & Risk Reporting, Balans & Performance Management, Vermogensbeheer, Vastgoed en Aegon Bank/Knab.

  Ewout Hollegien heeft na de opleiding Financial Services Management, de Master Science in Business Studies behaald aan de Universiteit van Amsterdam en de Executive Master Finance & Controle aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

  Ewout Hollegien is in 2007 gestart als management trainee bij Fortis Verzekeringen Nederland (rechtsvoorganger van a.s.r.). Hij is sindsdien werkzaam geweest in diverse functies binnen a.s.r. Ewout  heeft onder andere de functie van risk manager, senior controller bij a.s.r. Vermogensbeheer en balans sheet manager vervuld. Daarnaast was hij in 2016 onderdeel van het IPO-team en was hij tussen 2016 en 2019 als Manager Business Development verantwoordelijk voor de overnames van a.s.r. Van september 2019 tot oktober 2021 was hij Directeur Inkomen bij a.s.r.

  Ewout Hollegien is aangesteld op 1 december 2021 tot lid tot Raad van Bestuur van a.s.r.
  Huidige benoemingstermijn: 2021 - AvA 2025.

  Nevenfuncties
  Ewout Hollegien is lid van de Raad van Commissarissen van Amvest Vastgoed B.V. en Voorzitter van de Commissie Financieel-Economische Zaken van het Verbond van Verzekeraars.