Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de realisatie van de ondernemingsdoelstellingen, de strategie met het bijbehorende risicoprofiel en de ontwikkeling van de resultaten. De Raad van Bestuur richt zich daarbij op het belang van de gehele onderneming.
 
Ga voor het Reglement Raad van Bestuur ASR Nederland N.V. en andere governance documenten naar de pagina Corporate Governance en kijk onder 'Reglementen a.s.r.'
 • Jos Baeten
  CEO
  Jos Baeten (1958) is de voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer (CEO). Zijn portefeuille bevat Group Risk Management, Human Resources, Juridische zaken & Integriteit, Innovatie & Digitaal, Corporate Communicatie en Audit.

  Jos Baeten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam Verzekeringen, een van de pijlers waarop a.s.r. is gebouwd. In 1997 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Stad Rotterdam Verzekeringen N.V. en in 1999 tot CEO. Daarna trad hij toe tot de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep. Sinds juni 2003 was hij voorzitter van de directie van De Amersfoortse Verzekeringen. In 2005 is hij benoemd tot voorzitter van de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep.
   
  Jos Baeten werd aangesteld als CEO van a.s.r. op 26 januari 2009.
  Huidige benoemingstermijn: 2017 - AvA 2020

  Nevenfuncties
  Jos Baeten is bestuurslid bij het Verbond van Verzekeraars en lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling B.V. Daarnaast is hij lid van het algemeen bestuur VNO-NCW en bestuurslid van de Stichting Grote Ogen en Stichting Fietshelm is Hoofdzaak. Tot 1 maart 2019 was hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Theater Rotterdam.

 • Chris Figee
  CFO
  Chris Figee (1972) heeft de Nederlandse nationaliteit en is Chief Financial Officer (CFO) van a.s.r. Zijn portefeuille omvat Group Accounting, Reporting & Control, Group Balance Sheet Management, Group Asset Management, Financiën, a.s.r. Real Estate.
  Chris studeerde cum laude af aan de Universiteit van Groningen in Financial Economics, en haalde zijn diploma voor beleggingsanalist van de EFFAS (European Federation of Financial Analysts). Ook studeerde hij Risk Management bij Stanford University. Chris Figee begon zijn carrière bij Aegon waar hij verschillende functies bekleedde, inclusief die van Senior Portfolio Manager. In 1999 verhuisde hij naar McKinsey, waar hij in 2006 partner werd. Na 10 jaar bij McKinsey stapte hij in 2009 over naar Achmea als directeur van Group Strategy & Performance Management. Ook was hij lid van het Achmea Groepscomité. In zijn laatste functie bij Achmea was hij directeur van Group Finance.
   
  Op 1 mei 2014 is Chris in dienst getreden bij a.s.r. als lid van de Raad van Bestuur.
  Huidige benoemingstermijn: 2018 - AvA 2022
   
  Nevenfuncties
  Chris Figee is bestuurslid van de Stichting DSI en lid van de Raad van Toezicht van Unicef. 

BEC

Per 1 februari 2019 is een Business Executive Committee (BEC) ingesteld. Het BEC bestaat uit de leden van de RvB, de Chief Risk Officer (CRO) en de directeuren die een aantal aandachtsgebieden vertegenwoordigen. De volgende bedrijfsonderdelen zijn in het BEC vertegenwoordigd: Service Books (Individueel Leven & Uitvaart), AOV & Zorg, Schade, Hypotheken, Pensioenen, Vermogensbeheer en Innovatie & Digitaal.