Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de realisatie van de ondernemingsdoelstellingen, de strategie met het bijbehorende risicoprofiel en de ontwikkeling van de resultaten. De Raad van Bestuur richt zich daarbij op het belang van de gehele onderneming.
 
Ga voor het Reglement Raad van Bestuur ASR Nederland N.V. en andere governance documenten naar de pagina Corporate Governance en kijk onder 'Reglementen a.s.r.'
 • Jos Baeten
  CEO

  Jos Baeten (NL, 1958) is de voorzitter van de Raad van Bestuur van a.s.r. Zijn portefeuille bevat Group Risk Management, Human Resources, Juridische zaken & Integriteit, Corporate Communicatie en Audit.

  Jos Baeten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam Verzekeringen, een van de pijlers waarop a.s.r. is gebouwd. In 1997 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Stad Rotterdam Verzekeringen N.V. en in 1999 tot CEO. Daarna trad hij toe tot de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep. Sinds juni 2003 was hij voorzitter van de directie van De Amersfoortse Verzekeringen. In 2005 is hij benoemd tot voorzitter van de Hoofddirectie van Fortis ASR Verzekeringsgroep.
   
  Jos Baeten werd aangesteld als CEO van a.s.r. op 26 januari 2009.
  Huidige benoemingstermijn: 2020 - AvA 2024

  Nevenfuncties
  Jos Baeten is bestuurslid bij het Verbond van Verzekeraars en lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling B.V. Daarnaast is hij lid van het algemeen bestuur VNO-NCW en bestuurslid van de Stichting Grote Ogen en Stichting Fietshelm is Hoofdzaak. 

 • Ingrid de Swart
  Lid van de Raad van Bestuur
  Ingrid de Swart (NL, 1969) is lid van de Raad van Bestuur van a.s.r. Haar portefeuille omvat IT&C, Innovatie & Digitaal, Distributie, Ditzo en integratie.

  Ingrid de Swart heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Bij CEDEP in Fontainebleau volgde Ingrid de de Swart het Young Executive Programme en het General Management Programme. Naast diverse andere leiderschaps- en managementtrainingen en intervisieprogramma’s volgde zij in 2014 het Advanced Management Programme aan de Wharton University in Pennsylvania.

  Ingrid de Swart is afkomstig van Aegon Nederland, waar zij als Voorzitter Particulier van 2017 tot mei 2019 deel uitmaakte van de directie. Daarvoor was zij van 2001 tot 2017 werkzaam bij Delta Lloyd in verschillende management- en directiefuncties. Van 2009 tot 2013 was zij CEO van ABN AMRO Verzekeringen en daarna Voorzitter van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Van 2014 tot 2017 was Ingrid de Swart lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd.

  Ingrid de Swart is aangesteld op 1 december 2019 tot lid tot Raad van Bestuur van a.s.r.
  Huidige benoemingstermijn: 2019 - AvA 2023

  Nevenfuncties
  Op dit moment heeft Ingrid de Swart geen nevenfuncties.

 • Annemiek van Melick
  CFO
  Annemiek van Melick (NL, 1976) is CFO van a.s.r. Haar portefeuille omvat Finance, Risk & Performance Management, Group Balance Sheet Management, Group Asset Management en a.s.r. Real Estate.

  Annemiek van Melick studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en financial management aan de Nyenrode Business Universiteit.  Annemiek van Melick begon haar carrière in 2001 als adviseur op het gebied van kapitaalmarkt transacties bij Goldman Sachs in London, later werd zij adviseur fusies en overnames bij Lehman Brothers. Van 2008 tot 2012 was Annemiek van Melick werkzaam als Director Corporate Strategy en M&A bij SNS REAAL. Daarna was zij Chief Financial & Risk Officer van SNS Retail Bank (een business unit van SNS REAAL) van 2012 tot 2014. In haar laatste functie was Annemiek van Melick lid van de Raad van Bestuur en CFO van de Volksbank van 2014 tot september 2019.

  Annemiek van Melick is aangesteld op 12 februari 2020 als CFO van a.s.r.

  Huidige benoemingstermijn: 2020 - AvA 2023

  Nevenfuncties
  Annemiek van Melick is lid van de Raad van Commissarissen van Royal Swinkels Family Brewers.

   

Business Executive Committee

Per 1 februari 2019 is een Business Executive Committee (BEC) ingesteld. Het BEC bestaat uit de leden van de RvB, de Chief Risk Officer (CRO) en de directeuren die een aantal aandachtsgebieden vertegenwoordigen. De volgende bedrijfsonderdelen zijn in het BEC vertegenwoordigd: Service Books (Individueel Leven & Uitvaart), Pensioenen, AOV & Zorg, Schade, Vermogensbeheer, Hypotheken en Innovatie & Digitaal.