Home Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. ondersteunt initiatief Betaalme.nu
Nieuws Utrecht 10 mei 2017 12:04 EU/Amsterdam

a.s.r. ondersteunt initiatief Betaalme.nu

a.s.r. ondersteunt het Betaalme.nu initiatief en hanteert vanaf 15 mei geen betalingstermijn meer voor facturen na het goedkeuringsproces. Zo krijgen leveranciers direct hun geld, wat vooral voor mkb’ers belangrijk is.

​Veel grote bedrijven, waaronder a.s.r., betalen hun leveranciers volgens een wettelijke betalingstermijn van een maand of soms nog langer. Dat kan voor kleinere bedrijven lastig zijn omdat er dan geld opgesloten zit in openstaande facturen. Daarom is het soms moeilijk voor het mkb om aan voldoende liquide middelen te komen om bijvoorbeeld te groeien of hun eigen rekeningen te betalen.

Het initiatief Betaalme.nu is erop gericht om toegang tot liquiditeit laagdrempeliger te maken voor toeleveranciers uit het mkb. Grote bedrijven kunnen hieraan bijdragen door facturen van hun leveranciers uit het mkb sneller goed te keuren en vervolgens sneller te betalen, of door deze leveranciers de toegang te bieden tot snelle financiering door derde partijen tegen gunstige voorwaarden.

Jos Baeten, CEO van a.s.r.: 'a.s.r. wil ondernemers graag helpen. Dat doen we met op maat gesneden verzekeringen, maar bijvoorbeeld ook via ons crowdfundingplatform Doorgaan.nl. Het is voor ons dan ook een logische stap om het initiatief Betaalme.nu te omarmen en betalingen aan onze leveranciers per direct uit te voeren zodra deze de juiste goedkeuringen hebben. Wij willen de ondernemers waar wij zaken mee doen niet nodeloos lang op hun geld laten wachten. Ook op deze manier steken wij het midden- en kleinbedrijf een helpende hand toe.'

Financiële resultaten

Gerelateerd nieuws