{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. maakt voorgenomen benoemingen senior management bekend
Nieuws Utrecht 08 juni 2023 13:00 EU/Amsterdam

a.s.r. maakt voorgenomen benoemingen senior management bekend

a.s.r. maakt vandaag bekend wie leiding gaan geven aan de voorgenomen samenvoeging van de verschillende bedrijfsonderdelen van a.s.r. en Aegon Nederland en daarmee ook de beoogde directeuren zijn. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de organisatiestructuur van a.s.r. vanaf samenvoeging met Aegon Nederland.

a.s.r.

De senior managers die leiding gaan geven aan de samenvoeging van de verschillende bedrijfsonderdelen van a.s.r. en Aegon Nederland zijn vanaf closing (op zijn vroegst 1 juli 2023) directeur bij a.s.r. en gedetacheerd directeur voor het vergelijkbare bedrijfsonderdeel bij Aegon Nederland.

Vanuit Aegon Nederland blijven Nadine Klokke CEO van Knab (Aegon Bank), Paul Everloo algemeen directeur van pensioenuitvoerder TKP en Sven Kelder CEO van Robidus. Tim Schoonbergen blijft CEO van Nedasco. Robidus en Nedasco worden onderdeel van Distributie & Services bij a.s.r. waarvan Jaap Eringa de CEO blijft. Matthijs Hofstede van Aegon Nederland wordt directeur van het gecombineerde hypotheekbedrijf van a.s.r. en Aegon Nederland.

Van het huidige senior management van a.s.r. wordt Robert van der Schaaf verantwoordelijk voor het gecombineerde P&C-bedrijf, Akkie Lansberg voor het gecombineerde Inkomenbedrijf, Guido Horst voor de gecombineerde activiteiten van Leven & Uitvaart en Folkert Pama voor Pensioenen en a.s.r. PPI en Aegon Cappital PPI. Thomas Oremus blijft directeur Zorg.

Het servicebedrijf van a.s.r., waar onder meer huisvesting, facilitaire diensten en centraal inkoop en contractmanagement van uitmaken blijft vanaf samenvoeging onder aansturing van Gilbert Mattu. Kees Tuijnman, de huidige directeur IT&C van a.s.r., wordt na de samenvoeging verantwoordelijk voor de gecombineerde IT&C organisatie.  

De benoemingen zijn onder voorbehoud van closing van de transactie met Aegon, die op zijn vroegst op 1 juli 2023 zal plaatsvinden en zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, waaronder De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Corporate Communicatie
Alle berichten