{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. opent deuren voor congres Geldfit Lokaal en overhandigt whitepaper samenwerking financiële hulpverleners
Nieuws Utrecht 07 november 2023 08:25 EU/Amsterdam

a.s.r. opende deuren voor congres Geldfit en overhandigde whitepaper samenwerking financiële hulpverleners

Donderdag 2 november werd tijdens het congres van Geldfit, Geldfit Lokaal, de whitepaper ‘Onderzoek naar samenwerking financiële hulpverleners’ door a.s.r. overhandigd aan Geldfit. Er is onderzoek gedaan naar de maatschappelijke programma’s die Aegon Nederland (sinds juli 2023 onderdeel van a.s.r.) de afgelopen zeven jaar heeft uitgevoerd. In deze programma’s stond het stimuleren van financiële redzaamheid en schuldhulpverlening centraal. De belangrijkste bevindingen en aanbevelingen van deze programma’s zijn opgenomen in de whitepaper.

Bedrijven, gemeenten en lokale organisaties gingen donderdag 2 november tijdens het Geldfit Lokaal congres met elkaar in gesprek over mogelijkheden om mensen met financiële problemen sneller en effectiever te helpen. Marjolein Breed, programmamanager Stap Vooruit bij a.s.r., overhandigde tijdens het congres de whitepaper ‘Onderzoek naar samenwerking financiële hulpverleners’ aan Martin Suithoff, directeur bij Geldfit. In deze paper staan de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen van de MVO-programma's van Schulden Naar Kansen (2016 tot 2021) en Stap Vooruit (2021-2023) waar voormalig Aegon Nederland zich mee verbond. 

Marjolein Breed: ‘We willen mensen met financiële problemen snel en effectief helpen. De samenwerking tussen financiële hulpverleners is daarom zeer essentieel. Ik vraag Geldfit het onderzoek en de aanbevelingen onder de aandacht te brengen bij relevante partijen, zodat we de samenwerkingen nog meer kunnen verstevigen.’

De programma’s Van Schulden Naar Kansen en Stap Vooruit zijn opgezet om mensen met financiële problemen te helpen bij het aanpakken van schulden en verbeteren van hun financiële situatie. Hierin werkte onder andere Aegon Nederland samen met diverse maatschappelijke organisaties (de partnerprojecten) die zich inzetten voor mensen met (dreigende) schulden in vestigingssteden Den Haag, Groningen en Leeuwarden aan meer impact. De resultaten van de programma’s lieten een positieve verandering bij maatschappelijke partners en deelnemers zien. 

Meer informatie over de whitepaper
Deze paper is tot stand gekomen in opdracht van Aegon Nederland en in samenwerking met Impact House Grant Thornton en Hogeschool van Amsterdam. Voor vragen over de maatschappelijke programma's van Aegon Nederland - Van Schulden Naar Kansen en Stap Vooruit - kunt u contact opnemen met Marjolein Breed, E:  marjolein.breed@asr.nl.

Voor vragen over het onderzoek van Impact House en HvA kunt u contact opnemen met de impact onderzoekers:

 

MVO
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact