Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. en de vakorganisaties bereiken overeenstemming over nieuwe cao
Nieuws Utrecht 26 juni 2024 16:05 EU/Amsterdam

a.s.r. en de vakorganisaties bereiken overeenstemming over nieuwe cao

a.s.r. en de vakorganisaties FNV Finance, De Unie en CNV hebben deze week een onderhandelakkoord bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van 1 juli 2024 tot 1 april 2025. Onder voorbehoud van instemming van een meerderheid van de leden van de vakorganisaties, heeft a.s.r. per 1 juli een nieuwe cao met een looptijd van 9 maanden.

Het kantoor van a.s.r.

In het voorstel is onder andere opgenomen dat medewerkers een loonsverhoging krijgen van 4,75%, met een minimum van € 250 bruto (op fulltime basis). Ook zijn er onder andere afspraken gemaakt over het loongebouw, reiskosten, thuiswerkbudget en de looptijd van het sociaal plan. Daarnaast wordt de mogelijkheid voor een verlaging van de standaard jaarurennorm voor de volgende cao onderzocht. De vakorganisaties leggen het resultaat met een positief stemadvies voor aan hun leden.

De leden van de vakorganisaties kunnen de komende weken stemmen over het onderhandelakkoord. De uitkomst hiervan wordt uiterlijk 12 juli bekend. Als een meerderheid van de leden instemt, is de nieuwe cao met terugwerkende kracht vanaf 1 juli van kracht. De vakorganisaties informeren hun leden de komende dagen over het stemproces. 

Human Resources
Gerelateerd nieuws

Contact