{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws Ardanta streeft met nieuwe samenwerking naar 100 duurzame uitvaarten
Nieuws Utrecht 06 september 2022 09:00 EU/Amsterdam

Ardanta streeft met nieuwe samenwerking naar 100% duurzame uitvaarten

Een kist van duurzaam geproduceerd en verwerkt hout, zonder kunstmatige lak of ornamenten. Of een elektrische crematieoven in plaats van een gasgestookt model. Het zijn voorbeelden van duurzame alternatieven waarover Ardanta haar klanten en nabestaanden vanaf nu wil informeren. De uitvaartverzekeraar van a.s.r. tekende namelijk eind juli een overeenkomst met GreenLeave, een samenwerkingsverband van uitvaartondernemers die streven naar 100% duurzame uitvaarten in Nederland.

Eerste uitvaartverzekeraar
Ardanta is de eerste uitvaartverzekeraar die zich bij GreenLeave heeft aangesloten; tot voor kort bestond het netwerk alleen uit uitvaartverzorgers. GreenLeave deelt kennis en inspiratie en zorgt voor training en certificering van uitvaartondernemers en leveranciers. Hierbij ligt de focus op zes duurzaamheidsaspecten, waaronder het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, energie-efficiënte productie en het vermijden van toxische stoffen. 

Guido Horst, directeur Ardanta: ‘Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook bij het regelen van een uitvaart. We willen klanten en nabestaanden op dit gebied zo goed mogelijk informeren en adviseren. Door ons aan te sluiten bij GreenLeave kunnen we gezamenlijk met andere partijen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van uitvaarten in Nederland’.

Criteria

Om een samenwerkingsverband met GreenLeave aan te kunnen gaan, moet aan meerdere duurzame criteria worden voldaan. Zo moeten leden van Greenleave de milieu-impact van hun bedrijfsvoering minimaliseren, rekening houden met duurzaamheid bij het inkoopbeleid, en eerlijk en transparant communiceren over hun werkwijze. 

Uitvaartondernemers die lid zijn van GreenLeave bieden op alle onderdelen van een uitvaart een duurzaam alternatief, naast de traditionele dienstverlening. Door actief in gesprek te gaan met alle uitvaartondernemers in haar netwerk wil Ardanta hen stimuleren ook toe te treden tot dit groene keurmerk. Zodat ook zij duurzame alternatieven aan de klant gaan aanbieden. 

Ardanta MVO
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact