{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. erkend als meest vooruitstrevend in woningverduurzaming met Groene Lotus Award
Nieuws Utrecht 06 oktober 2022 11:00 EU/Amsterdam

a.s.r. erkend als meest vooruitstrevend in woningverduurzaming met Groene Lotus Award

Op de HypoVak 2022 werd bekendgemaakt dat a.s.r. dit jaar de Groene Lotus Award ontvangt. Deze prijs is voor de hypotheekverstrekker die volgens de advieskantoren en jury het meest vooruitstrevend is op het gebied van woningverduurzaming, in de breedste zin van het woord.

Vandaag werd tijdens de HypoVak, hét netwerkevenement voor hypotheekadviseurs en financieel planners, bekendgemaakt dat a.s.r. de Groene Lotus Award 2022 heeft gewonnen. Naast a.s.r. behoorde ook ABN Amro, Florius, Obvion, Lot Hypotheken en Woonnu tot de kanshebbers. 

Uit het jurycommentaar kwam naar voren dat a.s.r. gekozen is onder andere vanwege het beleid dat a.s.r. verduurzaming stimuleert voor alle huizen, ongeacht het energie-label, en geen korting geeft aan huizen die al een duurzaam label hebben. 

Neriman Polat, manager Funding & Distribution Hypotheken bij a.s.r., is blij dat de keuze van de adviseurs en de vakjury op a.s.r. viel. ‘De prijs is een mooie erkenning voor het duurzame beleid dat we al langere tijd voeren bij a.s.r. en waarmee we impact hebben op de energietransitie. We geven daar bijvoorbeeld invulling aan met onze in 2019 geïntroduceerde Verduurzamingshypotheek. Dit voorjaar waren we de eerste geldverstrekker die een Verduurzamingshypotheek rechtstreeks aanbood aan bestaande klanten. Daarmee verlagen we de drempel om financiering te vinden voor woningverduurzaming. De erkenning van de Groene Lotus Award stimuleert ons om op de ingeslagen weg door te gaan.’

Meer informatie over de Groene Lotus Award
Op initiatief van vakblad InFinance worden binnen de hypotheekmarkt jaarlijks de Gouden Lotus Awards uitgereikt. Sinds 2021 is er een nieuwe categorie toegevoegd: de Groene Lotus Award, een prijs voor de meest vooruitstrevende geldverstrekker op het gebied van woningverduurzaming, In tegenstelling tot de Gouden Lotus Awards kent de Groene Lotus Award een tweede stemronde en een jurybeoordeling.

Hypotheken
Gerelateerd nieuws

Contact