Nieuws en Pers Nieuws asr gaat exclusieve samenwerking aan met Vitality Group
Nieuws Utrecht 20 februari 2019 10:00 EU/Amsterdam

a.s.r. gaat exclusieve samenwerking aan met Vitality Group

a.s.r gaat samen met Vitality Group eind 2019 een nieuw vitaliteitsconcept aanbieden in Nederland: a.s.r. Vitality. Het is een bewezen concept, gebaseerd op gedragswetenschap, dat klanten beloont wanneer zij meer bewegen en werken aan een gezonde levensstijl. a.s.r. Vitality is het eerste vitaliteitsconcept in Nederland dat rechtstreeks aan een arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekeringsproduct wordt gekoppeld. Het concept past in de strategie van a.s.r. om mensen gezond en vitaal te houden in het kader van duurzame inzetbaarheid. 

Vitality is onderdeel van Discovery Group, een verzekeraar uit Zuid-Afrika, die met dit gedragsveranderingsconcept al 20 jaar ervaring heeft en het samen met toonaangevende verzekeraars in twintig landen uitvoert voor ruim 10 miljoen leden.

Met deze samenwerking gaat a.s.r. het zogeheten shared-value concept voor arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekeringen aanbieden. Dat betekent dat wanneer een klant gezonder leeft en meer beweegt, deze een beloning kan ontvangen in de vorm van een cadeau of zelfs een premiekorting. Het voordeel voor a.s.r. is dat gezonde klanten minder declareren, wat bijdraagt aan het betaalbaar houden van de premies.   

“Ik ben bijzonder trots dat we deze exclusieve strategische samenwerking met Vitality Group kunnen aankondigen”, zegt Jos Baeten, voorzitter Raad van Bestuur van a.s.r. “Met a.s.r. Vitality voegen we iets wezenlijks toe aan onze verzekeringen, dat onze klanten kan helpen bij een gezonder en vitaler leven. Daarmee zetten we nog sterker in op bewustwording en preventie en beschikken we binnen onze arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekeringen over integrale oplossingen.” 

“a.s.r. is een verzekeraar die het welzijn van haar klanten hoog in het vaandel heeft. Wij geloven dat de Nederlandse markt klaar is voor een concept als Vitality, dat stimuleert om het gedrag van klanten positief te beïnvloeden en een goede gezondheid te behouden", aldus Barry Swartzberg, Chief Executive Officer van Vitality Group. "Vitaliteit resulteert in verlaagde ziektekosten en materiële voordelen die gedeeld worden tussen verzekeringnemers, de verzekeraar en de maatschappij.”

De start van a.s.r. Vitality staat gepland voor het vierde kwartaal van 2019. 

Gerelateerd nieuws