Nieuws en Pers Nieuws asr koploper in Female Board Index met meeste vrouwen in RvC en RvB
Nieuws Utrecht 04 september 2020 08:24 EU/Amsterdam

a.s.r. koploper in Female Board Index met meeste vrouwen in RvC en RvB

In de jaarlijkse Female Board Index voert a.s.r. dit jaar de lijst aan. De board onderzoekt het aantal vrouwen in RvC’s en RvB’s van beursgenoteerde bedrijven. Bij a.s.r is 67% van de RvB vrouw en 40% van de RvC. Daarmee heeft a.s.r dit jaar het stokje overgenomen van DSM.

RvB-RvB bestuurders

Voor de 13e keer onderzocht hoogleraar Mijntje Luckerath-Rovers het aantal vrouwen in de top van beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Zij constateerde dat de percentages vrouwelijke bestuurders en commissarissen dit jaar beide zijn gestegen, respectievelijk van 9% naar ruim 12% en van 27% naar 30%. Daarmee zet de vorig jaar ingezette stijging van het aandeel vrouwelijke bestuurders door.

Net als vorig jaar was ruim 1 op de 4 benoemingen van een bestuurder een vrouw. Van de 94 beursondernemingen voldoen nu 51 aan het voorgestelde quotum van minimaal 33% vrouwen in de RvC.

Met 2 vrouwen in zowel de RvB (Ingrid de Swart en Annemiek van Melick) en RvC (Sonja Barendregt en Gisella van Vollenhoven) voert a.s.r. ditmaal de lijst aan met een percentage van 67% in de RvB en 40% in RvC.

Ingrid de Swart: ‘Blij dat we het zo goed doen. Ik heb nog nooit in een team gewerkt waarin er meer vrouwen waren dan mannen, dus dat is een unicum. a.s.r. had daar geen quotum voor nodig. Als er meer vrouwen in de top zitten, dan trekt dit ook ander talent aan. In mijn periode dat ik de topvrouw titel had, overigens bij een andere werkgever, kregen wij 25% meer vrouwelijke sollicitanten binnen. Er zit dus zeker een element in van rolmodellen, die meer diverse werknemers aantrekken.’

Corporate Communicatie Raad van Bestuur
Gerelateerd nieuws

Contact