Nieuws en Pers Nieuws asr neemt Veherex over
Nieuws Utrecht 23 augustus 2019 07:00 EU/Amsterdam

a.s.r. neemt Veherex over

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) en Veherex zijn overeengekomen dat a.s.r. verzekeraar Veherex overneemt. Het gaat om een portefeuille met 35.000 polishouders. Met deze overname verbreedt en verstevigt a.s.r. haar marktpositie op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) en versterkt zij haar leidende positie in het aanbieden van integrale duurzame inzetbaarheidsoplossingen voor werkgevers.

20190822-Logo Thomas-642x357_

Veherex richt zich op het verzekeren van arbeidsongeschiktheidsrisico’s voor ondernemingen en haar werknemers en heeft voornamelijk klanten uit de bedrijfssectoren spoorwegen en openbaar vervoer. Ook hieraan gelieerde bedrijven maken deel uit van de portefeuille, zoals een ingenieursbureau dat werkzaam is voor deze sectoren en diverse bedrijven in de rail infrastructuur. De portefeuille van Veherex zal worden geïntegreerd in het label Loyalis.

In 2018 boekte Veherex een premieomzet van € 15 miljoen en behaalde een netto resultaat van € 1.4 miljoen. De solvabiliteitsratio voor Veherex bedroeg eind 2018 150%. Veherex heeft 17 ondernemingen als klant, waaronder NS. 

Jos Baeten, CEO a.s.r.: ‘Deze overname past in de kern van onze acquisitie strategie en ambitie om op het domein van duurzame inzetbaarheid een leidende rol te spelen. De overname van de portfolio van Veherex versterkt de marktpositie van a.s.r. en biedt ons kansen om in nieuwe segmenten verder te groeien. De portefeuille van Veherex sluit naadloos aan op de expertise van Loyalis. Hierdoor kunnen we aan nutsbedrijven, zoals de klanten van Veherex, maatwerkoplossingen aanbieden. We zien ernaar uit om de commerciële samenwerking met de bestaande klanten van Veherex langjarig voort te zetten.’ 

De overname voldoet aan de strikte financiële criteria die a.s.r. aan overnames stelt en vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank. De ondernemingsraad van a.s.r. heeft een positief advies uitgebracht over de overname.

AOV
Gerelateerd nieuws

Contact