Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. ondertekent Green Recovery Statement
Nieuws Utrecht 19 juni 2020 12:00 EU/Amsterdam

a.s.r. ondertekent Green Recovery Statement

a.s.r. ondertekent het Green Recovery Statement om de overheid op te roepen om duurzaamheid en inclusiviteit als uitgangspunt te nemen voor de COVID-19 herstelplannen in Nederland en de rest van Europa.

Het Green Recovery Statement wordt ondersteund door een coalitie van ruim 200 bedrijven en sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties en het klimaatakkoord van Parijs. Met het statement pleit het Nederlands bedrijfsleven voor een duurzaam herstel van de economie na de coronacrisis. Het statement is vandaag, 19 juni, online gepubliceerd en overhandigd aan het kabinet.

Jos Baeten, CEO a.s.r.: 'COVID-19 heeft de wereld ontwricht en de kwetsbaarheden van onze huidige economie en samenleving blootgelegd. Met de Green Recovery Statement kijken we naar de toekomst, naar herstel. Als bedrijfsleven nemen we hierin verantwoordelijkheid en maken keuzes om te bouwen aan een duurzaam én inclusief Nederland, een Nederland met een houdbare economie en een samenleving waar iedereen meetelt en de vrijheid voelt, om mee te mogen doen.'

MVO Nederland heeft over het Green Recovery Statement een persbericht uitgebracht.

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, heeft op 19 juni 2020 het Green Recovery Statement overhandigd aan Sigrid Kaag, minister voor voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dit deed zij samen met onder meer Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC).

MVO

Gerelateerd nieuws

Alle berichten

Contact