Nieuws en Pers Nieuws asr ondertekent pleidooi voor fossielvrije nieuwe leaseauto's vanaf 2025
Nieuws Utrecht 03 december 2021 12:00 EU/Amsterdam

a.s.r. ondertekent pleidooi voor fossielvrije nieuwe leaseauto's vanaf 2025

a.s.r. heeft een pleidooi ondertekend voor scherpe doelen in het regeerakkoord voor mobiliteit zonder uitstoot. Nieuwe leaseauto’s zouden vanaf 2025 volledig op stroom of waterstof moeten rijden en nieuwe personenauto’s vanaf 2030, in lijn met het Klimaatakkoord. Bij a.s.r. rijden vanaf dit jaar al alle nieuwe leaseauto’s op stroom.

Laadgarage a.s.r.
Bi-directionele laadgarage a.s.r.

a.s.r. is al geruime tijd deelnemer van de coalitie Anders Reizen, waar de gemeenschappelijke ambitie van bedrijven is om de CO2-uitstoot van zakelijk reizen in 2030 te halveren (ten opzichte van 2016). Veel van deze bedrijven hebben nu – net als a.s.r. – ook hun steun gegeven aan een ‘road to zero’-coalitie, met een pleidooi voor duidelijke doelen in het regeerakkoord voor mobiliteit zonder uitstoot.   

Om de klimaatdoelen te kunnen halen is forse groei van het aantal voertuigen zonder uitstoot noodzakelijk. Mobiliteit is verantwoordelijk voor 20% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Bijna de helft van die uitstoot is afkomstig van woon-werkverkeer van personen. 

Elektrisch wagenpark

Jos Baeten: ’De urgentie om klimaatverandering tegen te gaan wordt met de dag groter. Daar willen we met a.s.r. een bijdrage aan leveren door eind 2025 50% minder CO2 uit te stoten. Dat realiseren we onder andere doordat alle nieuwe leaseauto’s vanaf dit jaar elektrisch zijn. Onze ambitie is om eind 2025 een volledig elektrisch wagenpark te hebben. Door het ondertekenen van het pleidooi hopen we hiermee ook een versnelling te bereiken bij andere bedrijven in Nederland en zo een bijdrage te leveren aan het bereiken van de klimaatdoelen.

a.s.r. nam 15 september al de grootste, bi-directionele laadgarage voor elektrische auto’s ter wereld in gebruik, waarin 250 elektrische auto’s van medewerkers tegelijkertijd kunnen worden opgeladen en ontladen. De stroom voor de laadgarage wordt opgewekt door zonnepanelen. Andere initiatieven die bijdragen aan de CO2 doelstellingen zijn onder andere een fietsplan en een gunstig openbaar vervoeraanbod. 

MVO Human Resources
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact