{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws asr ontvangt bronzen medaille van SP Global
Nieuws Utrecht 16 februari 2022 10:00 EU/Amsterdam

a.s.r. ontvangt bronzen medaille van S&P Global

a.s.r. krijgt van S&P Global, wereldleider in kredietbeoordelingen, een bronzen medaille voor de resultaten die behaald zijn in de duurzaamheid beursgraadmeter Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Slechts zes Nederlandse bedrijven krijgen dit jaar een medaille van S&P. a.s.r. is de enige verzekeraar in deze groep.

a.s.r. krijgt de medaille omdat het 86 van de maximaal haalbare 100 punten scoort in de DJSI en op minder dan 10% afstand eindigt van koploper Allianz, dat 93 punten behaalde. Wereldwijd doen 186 verzekeringsbedrijven mee aan de DJSI.  

Volgens Natalie van der Pol, de coördinator van de Dow Jones Sustainability Index binnen a.s.r., is deze erkenning het gevolg van de combinatie van ambitie en inzet: ‘In de afgelopen jaren hebben we steeds gezocht naar verbeterpunten en die zoveel mogelijk in samenwerking met collega’s van andere afdelingen binnen a.s.r. gerealiseerd. Zo hebben we jaar na jaar onze score verder kunnen verhogen met nu de bronzen medaille als resultaat. Ik ben er trots op dat a.s.r. zich in de top 10% van de wereldwijde duurzame verzekeraars heeft gevestigd!’

Naast de bronzen medaille wordt a.s.r. ook opgenomen in het Sustainability Yearbook. Het Sustainability Yearbook wordt gepubliceerd door S&P Global, de wereldleider op het gebied van kredietbeoordelingen, benchmarks en analyses over de wereldwijde kapitaal- en grondstoffenmarkten, en biedt diepgaande gegevens en inzichten over kritieke bedrijfsfactoren waarbij duurzaamheid steeds belangrijker wordt. 

Voor meer informatie klik hier.

Corporate Communicatie MVO
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact