Nieuws en Pers Nieuws asr ontvangt Industry Mover Sustainability Yearbook Award 2019
Nieuws Utrecht 15 februari 2019 15:30 EU/Amsterdam

a.s.r. ontvangt Industry Mover Sustainability Yearbook Award 2019

a.s.r. heeft de zogenaamde Industry Mover Sustainability Award ontvangen. Deze erkenning voor ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid geeft aan dat a.s.r. in de financiële sector de snelste stijger is in de index van corporate sustainability.

‘Door de verbeterde score is a.s.r. afgelopen jaar terechtgekomen in de top 15% van de Insurance Industry wereldwijd van de Dow Jones Sustainability Index’, licht Natalie van der Pol toe, integrated reporting officer bij a.s.r.
 
a.s.r. ontvangt voor de duurzaamheidsprestaties in 2018 de Industry Mover Sustainability Award. Deze Award krijgt a.s.r. voor 'excellente duurzaamheidsperformance'.
 
Natalie van der Pol: 'Vanzelfsprekend zijn we blij met dit resultaat want dit is de bevestiging dat a.s.r. grote stappen heeft gemaakt in 2018 op het gebied van duurzaamheid. Wellicht nog belangrijker voor ons is dat we nu ook opgenomen worden in de Dow Jones Sustainability Index, waarin de 10 procent best presterende ondernemingen op het gebied van duurzaamheid op economische, sociale en ecologische/milieucriteria zijn opgenomen.'
 
Om in aanmerking te komen voor deze index, geven ondernemingen jaarlijks antwoord op zo'n 140 vragen van Dow Jones waarin op onderwerpen als CO2-uitstoot, ziekteverzuim en onder meer financiële zelfredzaamheid wordt gescoord.
MVO

Gerelateerd nieuws