Nieuws en Pers Nieuws asr rondt overname Veherex af
Nieuws Utrecht 02 januari 2020 09:00 EU/Amsterdam

a.s.r. rondt overname Veherex af

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) heeft de overname van Veherex afgerond. Aan alle voorwaarden die aan de overname gesteld waren is voldaan, zoals de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank. De ondernemingsraad van a.s.r. heeft reeds een positief advies uitgebracht.

20190822-Logo Thomas-308x164

In augustus vorig jaar zijn a.s.r. en Veherex overeengekomen dat a.s.r. verzekeraar Veherex overneemt. Het gaat om een portefeuille met 35.000 polishouders. Met deze overname verbreedt en verstevigt a.s.r. haar marktpositie op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) en versterkt zij haar leidende positie in het aanbieden van integrale duurzame inzetbaarheids-oplossingen voor werkgevers.

In 2018 boekte Veherex een premieomzet van € 15 miljoen en behaalde een nettoresultaat van € 1.4 miljoen. De solvabiliteitsratio voor Veherex bedroeg eind 2018 150%. 

Over Veherex
Veherex richt zich op het verzekeren van arbeidsongeschiktheidsrisico's voor ondernemingen en haar werknemers en heeft voornamelijk klanten uit de bedrijfssectoren spoorwegen en openbaar vervoer. Veherex heeft in totaal 17 ondernemingen als klant, waaronder NS.

Over a.s.r.
ASR Nederland N.V. (a.s.r.) behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. a.s.r. biedt producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken voor consumenten, ondernemers en bedrijven. Daarnaast is a.s.r. actief als vermogensbeheerder voor derden. a.s.r. is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de AEX Index. Kijk voor meer informatie op www.asrnederland.nl.

 

AOV Corporate Communicatie

Gerelateerd nieuws


Contact