{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws asr uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland
Nieuws Utrecht 20 mei 2021 10:00 EU/Amsterdam

a.s.r. uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland

Effectory heeft a.s.r. uitgeroepen tot World-class Workplace van Nederland. Dit is het resultaat van een grootschalig onderzoek van Effectory naar goed werkgeverschap. Het World-class Workplace (of ook wel het Beste Werkgevers-) keurmerk wordt toegekend aan iedere organisatie die scoort boven de benchmark van een bepaalde regio of wereldwijd.

World class Workplace

Met een vragenlijst onder medewerkers beoordeelde Effectory werkgevers op onder andere organisatierichting, werktrots en het benutten van talent. De medewerkers gaven a.s.r. een 8,4, maar liefst 1,2 punt hoger dan het landelijk gemiddelde. De 'Employee Net Promoter Score (eNPS)', oftewel de mate waarin medewerkers hun werkgever aan anderen zouden aanraden, was met 56,6 eveneens een score die heel ruim boven het landelijk gemiddelde ligt van 10,1. Dankzij deze score behaalde a.s.r. in maart dit jaar al de World-class Workplace award in de branche financiële dienstverlening. Ruim 1800 collega’s vulden de scan in.

Jolanda Sappelli, directeur Human Resources a.s.r.: ‘Wat een eer dat we tot Beste Werkgever van Nederland zijn uitgeroepen! Ik ben trots dat medewerkers, zeker in deze periode waarin we niet op kantoor werken, aangeven dat ze zinvol werk doen, vertrouwen hebben in collega’s en leidinggevenden en trots zijn op a.s.r. als werkgever. Dit is een bevestiging dat we ook tijdens dit bijzondere en intensieve jaar de juiste keuzes hebben gemaakt om met elkaar in verbinding te blijven.’

World-class Workplace

De World-class Workplace-scan van Effectory is een algemeen erkende gratis scan en is geheel gebaseerd op de meningen van medewerkers. Doordat deze scan voor iedereen toegankelijk is en een sterke wetenschappelijke basis heeft door de vergelijkingen met vooraf bepaalde benchmarks, is dit volgens Effectory het meest objectieve keurmerk voor werkgeverschap dat er bestaat.  

Human Resources
Gerelateerd nieuws

Contact