{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. volgens UN PRI koploper verantwoord beleggen
Nieuws Utrecht 10 september 2019 17:30 EU/Amsterdam

a.s.r. volgens UN PRI koploper verantwoord beleggen

UN PRI heeft ASR Nederland gekwalificeerd als 2019 Group Leader. De titel wordt dit jaar voor het eerst toegekend aan de top 10% leden van de UN PRI voor de manier waarop zij hun externe vermogensbeheerders selecteren.

UN PRI heeft ASR Nederland gekwalificeerd als 2019 Group Leader. De titel wordt dit jaar voor het eerst toegekend aan de top 10% leden van de UN PRI voor de manier waarop zij hun externe vermogensbeheerders selecteren.

Vandaag worden in Parijs de wereldwijde koplopers op het gebied van duurzame manager selectie voor aandelen en private equity bekend gemaakt op het jaarlijkse UN PRI in Person congres. Hierbij wordt gekeken hoe partijen vermogensbeheerders selecteren die een deel van hun investeringen beleggen. a.s.r. beheert zelf veel portefeuilles, maar voor markten waar wij minder bekend zijn, besteden we dit uit. Bijvoorbeeld in Azië. De UN PRI selecteert de koplopersgroep – die bestaat uit 47 bedrijven - op basis van het duurzaam beleggingsbeleid in de brede zin, transparantie in het PRI-rapport en de score op thema’s als bestuur en strategie. a.s.r. heeft in deze laatste categorie de hoogst haalbare score, namelijk A+, en wordt daarom tot de ‘Leaders Group van 2019’ gerekend.

Jack Julicher, directeur a.s.r. vermogensbeheer: ‘Wij zijn hier hartstikke trots op! Deze erkenning is zeker belangrijk. Van alle asset owners wereldwijd zegt de UN dat a.s.r. tot de duurzaamste 10% behoort. a.s.r is daarmee een voorbeeld voor hoe je duurzame aandelenbeleggers selecteert.’

Principles for Responsible Investment
Principles for Responsible Investment (PRI) is een serie regels, die investeerders aan moet moedigen om verantwoorde beslissingen te maken in hun beleggingsstrategie. De organisatie, die dezelfde naam heeft, is onafhankelijk en wordt ondersteund door de Verenigde Naties. De UN PRI heeft meer dan 1750 leden, die samen meer dan 70 biljoen dollar vertegenwoordigen.
Lees het volledige rapport: leaders' group 2019

MVO
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact