{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. wereldwijd nummer 1 in ESG Risk Rating Sustainalytics
Nieuws Utrecht 03 augustus 2021 08:55 EU/Amsterdam

a.s.r. wereldwijd nummer 1 in ESG Risk Rating Sustainalytics

Sustainalytics heeft a.s.r. erkend als meest duurzame verzekeraar wereldwijd in de update van juli 2021. Hiermee voert a.s.r. de lijst aan van 276 beoordeelde verzekeraars. Daarnaast scoort a.s.r. met deze beoordeling binnen de 1% meest duurzame ondernemingen ter wereld.

asr-gebouw-sfeer4

Sustainalytics, een Morningstar bedrijf, meet hoe goed een bedrijf haar financieel materiële ESG-risico’s (Environmental Social Governance) beheert ten opzichte van branchegenoten. Hiermee geeft het bedrijf een momentopname van de ESG risico’s binnen individuele ondernemingen. 

Bij de beoordeling is rekening gehouden met het duurzaamheidsbeleid van a.s.r. en hoe dit beleid in de praktijk wordt toegepast en geïntegreerd in de dienstverlening. Ook wordt de benadering van risico’s beoordeeld, waarbij zowel naar klimaatrisico’s wordt gekeken, als bijvoorbeeld naar risico’s rondom data privacy en cybersecurity. 

Volgens Sustainalytics loopt a.s.r. een verwaarloosbaar risico als het gaat om verschillende ESG-criteria die relevant zijn voor verzekeraars, waaronder Human Capital issues, Business Ethics en de integratie van ESG in verzekeringsproducten en het beheerd beleggen-aanbod.

Op de website van Sustainalytics vind je actuele informatie over de beoordeling van a.s.r. door Sustainalytics: ESG rating van a.s.r.

Over Sustainalytics
Sustainalytics, een Morningstar bedrijf, levert kwalitatief hoogstaand, analytisch milieu-, sociaal en governance-onderzoek (ESG), beoordelingen en gegevens aan institutionele beleggers en bedrijven. Al meer dan 25 jaar richt het bedrijf zich op het leveren van innovatieve oplossingen die 's werelds toonaangevende institutionele beleggers in staat hebben gesteld om ESG-gedreven risico's en kansen te identificeren, begrijpen en beheren. Nu Sustainalytics nu onderdeel is van Morningstar, versnelt het bedrijf hun inspanningen om betekenisvolle ESG-inzichten te bieden aan alle soorten beleggers in verschillende activaklassen op bedrijfs- en fondsniveau. De afdeling Corporate Solutions van Sustainalytics werkt samen met honderden bedrijven en hun financiële tussenpersonen om hen te helpen bij het overwegen van duurzaamheid in beleid, praktijken en kapitaalprojecten.

Corporate Communicatie MVO
Gerelateerd nieuws

Contact