{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws asr wijzigt aantal posities en samenstelling senior management
Nieuws Utrecht 26 januari 2022 09:55 EU/Amsterdam

a.s.r. wijzigt aantal posities en samenstelling senior management

De Raad van Bestuur van a.s.r. heeft zich de afgelopen periode gebogen over de aansturing van het bedrijf en de invulling van enkele vacatures. Dat leidt ertoe dat binnen het senior management van a.s.r. een aantal posities gaat wijzigen en een enkele verandering in de samenstelling plaatsvindt. De wijzigingen gaan gefaseerd in vanaf 1 maart en zijn onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB).

asr-gebouw-sfeer3

Per 1 maart
 •   Folkert Pama, die bij a.s.r. al commercieel verantwoordelijk is voor Pensioenen, volgt Pauline Derkman op als directeur Pensioenen. 
 •   Guido Horst, directeur Ardanta/Uitvaart wordt ook verantwoordelijk voor Leven Individueel. Beide onderdelen blijven vanuit de eigen standplaats werken. Voor Ardanta is dat   Enschede, Leven Individueel heeft Utrecht als basis. 
 •   Pauline Derkman, de huidige directeur Leven en Pensioenen wordt directeur Finance, Risk & Performance Management en volgt Patrick Klijnsmit op. Patrick gaat zich geheel toeleggen op het laatste deel van de implementatie van de nieuwe internationale verslaggevingstandaard IFRS17/9 die per 1 januari 2023 voor a.s.r. van kracht wordt. Zodra dit is afgerond zal Patrick de overstap maken naar a.s.r. vermogensbeheer als toekomstige opvolger van Jack Julicher. Jack heeft aangegeven in de loop van 2023 met pensioen te gaan. 

Per 1 april
 •   Akkie Lansberg, de huidige directeur Zorg, wordt directeur Inkomen. Zij vult de vacature in die was ontstaan na benoeming van Ewout Hollegien tot CFO en lid van de Raad   van Bestuur van a.s.r. 
 •   Thomas Oremus, de huidige directeur Integriteit en Juridische Zaken, volgt Akkie Lansberg op en wordt verantwoordelijk voor het zorgbedrijf. Zijn benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor zijn benoeming heeft DNB reeds goedkeuring afgegeven. 

Jos Baeten, CEO van a.s.r.: ‘Ik ben trots op de benoemingen van goede interne kandidaten die we vandaag bekendmaken. Het senior management van a.s.r. komt hiermee weer op volle sterkte. Ik ben ervan overtuigd dat zij er samen met alle collega’s in slagen om onze gestelde doelen te behalen en a.s.r. ook in komende jaren onverminderd succesvol te laten zijn in de uitvoering van onze strategie.’

Corporate Communicatie Pensioenen Leven AOV asr vermogensbeheer
Gerelateerd nieuws

Contact